Мигдальні паски

Мигдальні паски
4.6
(15)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 г борошна
  • 400 г цукру
  • 350 г вершкового масла
  • 350 мл молока
  • 5 яєць (+1 жовток для прикраси)
  • 100-150 г ізюму
  • 100 г мигдалю
  • 50 г свіжих дріжджів
  • 15 г ванільного цукру
  • 1 ч. ложка солі

Рецепт приготування:

  1. Змішайте дріжджі з 1 ст. ложкою цукру.
  2. Додайте тепле молоко і ретельно перемішайте до однорідності. Залиште суміш на 10 хвилин у теплому місці, щоб утворилася піниста "шапочка" на поверхні.
  3. Поступово додайте половину борошна, просіюючи його через сито, і замішайте густе тісто, схоже на тісто для оладок. Покрийте його легким рушником або харчовою плівкою і поставте на 1 годину в тепле місце без протягів.
  4. Вийміть з холодильника вершкове масло та яйця, залиште їх при кімнатній температурі на 1 годину. Коли опара підніметься, збийте жовтки з цукром до висвітлення і ущільнення маси, розтопіть масло до теплого стану і додайте до дріжджової опари. Потім додайте жовтковий крем, ванільний цукор, сіль і перемішайте. В останню чергу збийте білки до м'яких піків, додайте їх до тіста.
  5. Просійте за допомогою сита борошно, що залишилось, та замішайте руками м'яке, але не липке тісто (це займе не менше 10-15 хвилин). Покладіть дріжджове тісто для мигдальних пасок в миску, накрийте харчовою плівкою або серветками і залиште на 1 годину підходити в теплому місці.
  6. За цей час приготуйте начинку для пасок: ізюм залийте кип'ятком на 15 хвилин, потім злийте його і викладіть ізюм сушитися на рушнику. Мигдаль залийте кип'ятком, через 3 хвилини злийте його і діставайте пальцями ядра з шкірки. Обсушіть горіхи на рушнику і подрібніть на крупну або дрібну крихту за допомогою кавомолки або блендеру. Кілька ядер горіху можна залишити для прикраси пасок.
  7. Якщо ви використовуєте паперові форми - їх можна просто змастити тонким шаром рослинної олії. Якщо ви використовуєте металеві формочки - їх треба змастити вершковим маслом і обсипати борошном по всій внутрішній поверхні. Заповніть тістом всі форми на 1/3 від загального об'єму форми. Залиште паски підніматися (практично до країв формочок або на 2/3 від об'єму форми) в теплому місці на півгодини-годину. Після цього змастіть поверхню пасок сумішшю яєчного жовтка та 1 ст. ложки молока кулінарним пензликом, прикрасьте пелюстками мигдалю (за бажанням) і випікайте вироби приблизно 30-60 хвилин при 180 °C. Час приготування залежить від розмірів вибраних формочок. Приємного чаювання!

Додаткова інформація:

Ці мигдальні паски з ізюмом стануть справжньою прикрасою вашого Великоднього столу. Вони мають неперевершений смак та аромат, які важко відпустити. Експериментуйте з начинкою, додаючи ваші улюблені інгредієнти, і розкажіть нам, як вам все вдалося!