Мигдальні паски
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 700 г борошна
- 400 г цукру
- 350 г вершкового масла
- 350 мл молока
- 5 яєць (+1 жовток для прикраси)
- 100-150 г ізюму
- 100 г мигдалю
- 50 г свіжих дріжджів
- 15 г ванільного цукру
- 1 ч. ложка солі
Рецепт приготування:
- Змішайте дріжджі з 1 ст. ложкою цукру.
- Додайте тепле молоко і ретельно перемішайте до однорідності. Залиште суміш на 10 хвилин у теплому місці, щоб утворилася піниста "шапочка" на поверхні.
- Поступово додайте половину борошна, просіюючи його через сито, і замішайте густе тісто, схоже на тісто для оладок. Покрийте його легким рушником або харчовою плівкою і поставте на 1 годину в тепле місце без протягів.
- Вийміть з холодильника вершкове масло та яйця, залиште їх при кімнатній температурі на 1 годину. Коли опара підніметься, збийте жовтки з цукром до висвітлення і ущільнення маси, розтопіть масло до теплого стану і додайте до дріжджової опари. Потім додайте жовтковий крем, ванільний цукор, сіль і перемішайте. В останню чергу збийте білки до м'яких піків, додайте їх до тіста.
- Просійте за допомогою сита борошно, що залишилось, та замішайте руками м'яке, але не липке тісто (це займе не менше 10-15 хвилин). Покладіть дріжджове тісто для мигдальних пасок в миску, накрийте харчовою плівкою або серветками і залиште на 1 годину підходити в теплому місці.
- За цей час приготуйте начинку для пасок: ізюм залийте кип'ятком на 15 хвилин, потім злийте його і викладіть ізюм сушитися на рушнику. Мигдаль залийте кип'ятком, через 3 хвилини злийте його і діставайте пальцями ядра з шкірки. Обсушіть горіхи на рушнику і подрібніть на крупну або дрібну крихту за допомогою кавомолки або блендеру. Кілька ядер горіху можна залишити для прикраси пасок.
- Якщо ви використовуєте паперові форми - їх можна просто змастити тонким шаром рослинної олії. Якщо ви використовуєте металеві формочки - їх треба змастити вершковим маслом і обсипати борошном по всій внутрішній поверхні. Заповніть тістом всі форми на 1/3 від загального об'єму форми. Залиште паски підніматися (практично до країв формочок або на 2/3 від об'єму форми) в теплому місці на півгодини-годину. Після цього змастіть поверхню пасок сумішшю яєчного жовтка та 1 ст. ложки молока кулінарним пензликом, прикрасьте пелюстками мигдалю (за бажанням) і випікайте вироби приблизно 30-60 хвилин при 180 °C. Час приготування залежить від розмірів вибраних формочок. Приємного чаювання!
Додаткова інформація:
Ці мигдальні паски з ізюмом стануть справжньою прикрасою вашого Великоднього столу. Вони мають неперевершений смак та аромат, які важко відпустити. Експериментуйте з начинкою, додаючи ваші улюблені інгредієнти, і розкажіть нам, як вам все вдалося!