Підкови з горіховою та маковою начинкою
Кухня
Інгредієнти для тіста:
- борошно — 1 кг
- маргарин — 500 г
- цукор — 4 ст.л.
- дріжджі — 1 ст.л.
- молоко — 50 мл
- сметана — 200 г
- сіль — щіпка
Інгредієнти для начинки:
- ядра меленого грецького горіха — 500 г
- мак — 750 г
- цукор — 1 склянка
- мед — 100 мл
- родзинки — 100 г
- апельсин, мандарин — по 1 шт.
- молоко — 200 мл
- цедра і сік з 0,5 лимона
- кориця мелена — 1 ч.л.
- соняшникова олія — 2 ст.л.
- жовток яєчний — 5 шт. (для змазування)
Інгредієнти для крему:
- білок курячого яйця — 5 шт.
- цукрова пудра — 0,5 склянки
- лимонна кислота — 0,5 ч.л.
- цукор — 2 ст.л.
- вода фільтрована — 50 мл
Рецепт приготування:
- Підігріваємо молоко на мінімальному вогні і додаємо в нього цукор, розмішуючи до повного розчинення кристалів. Змішуємо з маком, горіхами, медом, подрібненими цитрусовими, цедрою і соком лимона. Додаємо корицю. Молока потрібно додавати трохи, інакше начинка вийде рідкою і тісто дасть тріщини.
- Готуємо опару з молока і дріжджів. Розтираємо маргарин з цукром, додаємо сметану і вливаємо настояні дріжджі. Поступово вводимо борошно, змішане з сіллю. Замішуємо м'яке, не туге тісто.
- Ділимо його на частини, розкачуємо в товщину 5 мм. Викладаємо начинку і скручуємо в рулети, які потім вигинаємо у формі підкови.
- Змащуємо лист олією і викладаємо на нього отримані заготівлі.
- Збиваємо жовтки і покриваємо ними підкови в 1 шар, а коли він підсохне, змащуємо 2-м шаром яєчної маси.
- Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і випікаємо 10-15 хвилин.
- У невелику ємність наливаємо воду і засипаємо цукор. Варимо сироп на максимальному вогні до повного розчинення кристалів, постійно помішуючи киплячу рідину. Коли вона стане тягучою, вимикаємо плиту. Залишаємо сироп охолоджуватися.
- Збиваємо на максимальній швидкості міксера білки. Коли вони збільшаться у об'ємі, перемикаємо на середній режим і поступово всипаємо пудру. Збиваємо до стійких піків. Потім тонким струмком вливаємо сироп, продовжуючи працювати міксером на максимальній швидкості до тих пір, поки білковий крем не загусне.
- Виймаємо з духовки готові підкови, злегка охолоджуємо і покриваємо білком середину випічки. Для краси посипаємо подрібненими горіхами.
Порада:
Підкови не обов'язково повинні бути маленькими. Можна розділити тісто на 5-7 частин, розкачати пластами і щедро розподіливши начинку, скрутити у великі рогалики своєрідної форми.