Підкови з горіховою та маковою начинкою

Підкови з горіховою та маковою начинкою
4.3
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 1 кг
  • маргарин — 500 г
  • цукор — 4 ст.л.
  • дріжджі — 1 ст.л.
  • молоко — 50 мл
  • сметана — 200 г
  • сіль — щіпка

Інгредієнти для начинки:

  • ядра меленого грецького горіха — 500 г
  • мак — 750 г
  • цукор — 1 склянка
  • мед — 100 мл
  • родзинки — 100 г
  • апельсин, мандарин — по 1 шт.
  • молоко — 200 мл
  • цедра і сік з 0,5 лимона
  • кориця мелена — 1 ч.л.
  • соняшникова олія — 2 ст.л.
  • жовток яєчний — 5 шт. (для змазування)

Інгредієнти для крему:

  • білок курячого яйця — 5 шт.
  • цукрова пудра — 0,5 склянки
  • лимонна кислота — 0,5 ч.л.
  • цукор — 2 ст.л.
  • вода фільтрована — 50 мл

Рецепт приготування:

  1. Підігріваємо молоко на мінімальному вогні і додаємо в нього цукор, розмішуючи до повного розчинення кристалів. Змішуємо з маком, горіхами, медом, подрібненими цитрусовими, цедрою і соком лимона. Додаємо корицю. Молока потрібно додавати трохи, інакше начинка вийде рідкою і тісто дасть тріщини.
  2. Готуємо опару з молока і дріжджів. Розтираємо маргарин з цукром, додаємо сметану і вливаємо настояні дріжджі. Поступово вводимо борошно, змішане з сіллю. Замішуємо м'яке, не туге тісто.
  3. Ділимо його на частини, розкачуємо в товщину 5 мм. Викладаємо начинку і скручуємо в рулети, які потім вигинаємо у формі підкови.
  4. Змащуємо лист олією і викладаємо на нього отримані заготівлі.
  5. Збиваємо жовтки і покриваємо ними підкови в 1 шар, а коли він підсохне, змащуємо 2-м шаром яєчної маси.
  6. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і випікаємо 10-15 хвилин.
  7. У невелику ємність наливаємо воду і засипаємо цукор. Варимо сироп на максимальному вогні до повного розчинення кристалів, постійно помішуючи киплячу рідину. Коли вона стане тягучою, вимикаємо плиту. Залишаємо сироп охолоджуватися.
  8. Збиваємо на максимальній швидкості міксера білки. Коли вони збільшаться у об'ємі, перемикаємо на середній режим і поступово всипаємо пудру. Збиваємо до стійких піків. Потім тонким струмком вливаємо сироп, продовжуючи працювати міксером на максимальній швидкості до тих пір, поки білковий крем не загусне.
  9. Виймаємо з духовки готові підкови, злегка охолоджуємо і покриваємо білком середину випічки. Для краси посипаємо подрібненими горіхами.

Порада:

Підкови не обов'язково повинні бути маленькими. Можна розділити тісто на 5-7 частин, розкачати пластами і щедро розподіливши начинку, скрутити у великі рогалики своєрідної форми.