Солодкі пиріжки з морквою та горіхами: рецепт, який вас здивує!

Солодкі пиріжки з морквою та горіхами: рецепт, який вас здивує!
4.4
(5)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пиріжків із морквою:

  • 600 гр борошна
  • 300 гр сметани
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. чистої води
  • 2-2,5 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. сухих дріжджів без гірки (7-8 гр)

Морквяна начинка для пиріжків:

  • 400-500 гр моркви
  • 150 гр волоських горіхів (очищених)
  • 4-5 ст.л. меду (можна замінити цукром)
  • 50 гр вершкового масла
  • пів-ч.л. меленої кориці
  • + 1 яйце

Спосіб приготування:

  1. Воду підігріти до теплої температури (35-40С), додати цукор із дріжджами та розмішати їх до повного розчинення. Залишити дріжджову суміш на 10-15 хвилин у теплі до появи пінної "шапочки".
  2. Яйця залишити на 5-10 хвилин у теплі, сметану вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі. Збити яйця міксером до утворення піни. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і продовжувати збивати ще 5 хвилин.
  3. Збиваючи яєчну масу, влити тонкою цівкою сметану і змішувати міксером до однорідної консистенції. Поступово підмішати до яєчно-сметанної маси просіяне борошно і вимісити однорідне м'яке тісто, накрити його легким вологим рушником.
  4. Залишити дріжджове тісто для пиріжків у теплому місці (35С) на годину. Тим часом приготувати начинку з моркви для пиріжків. Морквину очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Горіхи почистити, подрібнити й обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
  5. У каструлі з товстим дном або глибокій сковороді розтопити вершкове масло. Скласти моркву в сковороду з розігрітим вершковим маслом і перемішати. Тушкувати моркву близько 5хв6ут на середньому вогні, помішуючи, до м'якості.
  6. Потім додати в сковорідку мед/цукор, корицю, горіхи і перемішати. Зняти сковороду з вогню і накрити кришкою, залишити до повного охолодження. Тісто, що підійшло, розділити на рівні за розміром шматочки і скачати з них кульки.
  7. Кожну кульку розкатати в корж, покласти в середину трохи морквяної начинки. З'єднати і защипати краї кружка тіста так, щоб начинка опинилася всередині. Надати пиріжку овальної форми і викласти на застелене пергаментним папером деко. Таким чином зліпити пиріжки з тіста, що залишилося, і начинки.
  8. Духовку розігріти до 180/200С, залишити на 15 хвилин пиріжки в теплі (близько 35С), щоб вони збільшилися в розмірах. Яйце збити виделкою або вінчиком і змастити ним поверхню пиріжків, відправити деко в духовку.
  9. Випікати пиріжки з морквою близько 15 хвилин до рум'яності. Вийняти деко, перекласти готові пиріжки на тарілку, а на застелене деко викласти наступну партію, відправити їх запікатися до готовності.
  10. Пиріжки з морквою і горіхами можна подавати до столу в гарячому або в охолодженому вигляді. Смачного!