Рецепт котлет в тісті
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр свинини
- 0,5 кг дріжджового тіста
- 120 мл молока
- 1 цибулина
- 100 гр білого хліба (без кірки)
- 1 яйце
- борошно для панірування - опціонально
- 2 ст.л. манної крупи
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- Тісто для котлет можна приготувати за будь-яким рецептом, також можна використовувати готове листкове дріжджове тісто. Хліб поламати на шматочки, скласти в невелику ємність і залити молоком, залишити на 10 хвилин.
- Свинину промити й обсушити, цибулю та часник очистити. Пропустити свинину через м'ясорубку разом із цибулею, хлібом (молоко віджати в іншу посудину) і часником. Посолити і поперчити фарш для котлет за смаком, додати віджате раніше молоко, манку і перемішати.
- Ретельно перемішати фарш і трохи його "збити" руками, піднімаючи щоразу трохи фаршу над мискою і кидаючи його вниз. На сковорідці розігріти близько 3-4 ст.л. рослинної олії.
- Узяти трохи м'ясної маси, надати їй овальної форми, обваляти з усіх боків у борошні й викласти на сковороду з розігрітою олією. Таким чином викласти на сковороду ще кілька котлет.
- Обсмажити котлети з обох боків по 2-3 хвилини до рум'яності й перекласти на тарілку. Деко застелити пергаментним папером, духовку розігріти до 180С. Дріжджове тісто розкатати в пласт близько 0,7-1 см завтовшки і нарізати прямокутниками.
- Обгорнути навколо кожну котлету тістом і з'єднати краї внизу (можна обгорнути котлети по спіралі як на фото). Викласти котлети на деко, яйце збити в невеликій посудині та змастити ним поверхню тіста, відправити деко в розігріту духовку.
- Запікати котлети в тісті близько 15 хвилин до рум'яної скоринки. Потім вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Котлети смачні і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Якщо ви хочете розвинути цей рецепт, можете спробувати варіації з різними начинками. Замість свинини, використовуйте курку або яловичину, додайте у фарш терті овочі, сир або подрібнені гриби, щоб розширити смакові горизонти.
Ця страва чудово поєднується зі смачними соусами чи діпами. Спробуйте подати котлети з гірчицею, кетчупом або йогуртовим соусом із травами. Також можна приготувати салат зі свіжих овочів або картопляні гарніри для ситного та збалансованого обіду.