Тріска в кокосовому молоці, запечена в духовці
Час приготування:
50 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- болгарський перець - 0,5 шт.
- філе тріски - 500 г
- свіжа зелень для оформлення - за смаком
- цибуля - 2 шт.
- мелений чорний перець - за смаком
- просіяне борошно - 3 ст.л.
- сіль - за смаком
- кунжутна або оливкова олія - 2 ст.л.
- кокосове молоко - 250 мл
- сік лайма - 3 ст.л.
- помідори чері - 10 шт.
Рецепт приготування:
- Промийте необхідну кількість рибного філе, потім приправте меленим перцем та невеликою кількістю солі, обваляйте в паніровці з пшеничного борошна, покладіть у сковорідку та з усіх боків обсмажте у гарячій олії.
- У іншій сковороді трохи обсмажте подрібнену салатну цибулю, після цього підготуйте ємність для запікання, змастіть її рясно олією.
- Покладіть у ємність для запікання обсмажені рибні шматки, зверху розподіліть цибулю зі сковороди, після цього наріжте невеликими квадратиками солодкий перець, розріжте на половинки помідори чері. Розкладіть ці нарізані овочі на цибулевому шарі, рівномірно розподіліть їх, полийте соком лайма, посипте сумішшю з перцю та невеликої кількості солі.
- Далі всю цю багатошарову заготівлю полийте кокосовим молоком, потім поставте в духовку та запікайте чверть години при 220 градусах, після чого посипте подрібненою зеленню. Рекомендується подавати цю страву з картоплею, відвареною цілком.
Ця страва ідеально поєднує у собі легкість та екзотику. Кокосове молоко додає ніжний кремовий смак, а лайм - свіжість і кислинку. Тріска, в свою чергу, є джерелом білка та корисних жирних кислот. Ви можете експериментувати з овочами, додавши наприклад спаржу або брокколі, для ще більшої поживності та різноманітності смаку. Також можна замінити тріску на іншу білу рибу за вашим смаком.