Тріска під соєвим маринадом
Час приготування:
30 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г філе тріски
- 150 мл соєвого соусу
- невеликий пучок зеленої цибулі
- шматочок кореня імбиру приблизно 30 г
- 2 ст.л. води
- 1 ч.л. цукру
- щіпка порошкового або крапля гелевого червоного барвника (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти для тріски у маринаді. Філе тріски краще використовувати великими шматками.
- У мисці поєднайте воду з цукром, соєвим соусом та добре розмішайте до повного розчинення цукру.
- Імбир нарізайте тонкими пластинками, перо зеленої цибулі наріжте крупними шматками та трохи розітріть в долонях. Додайте все до соєвого маринаду та перемішайте.
- За бажанням, можна додати до маринаду трохи червоного харчового барвника, щоб надати трісці апетитний вигляд. Додавайте згідно інструкції на упаковці.
- Покладіть шматочки тріски в соєвий маринад, покрийте їх та залиште під кришкою принаймні півгодини (найкраще на годину).
- Періодично перевертайте рибу, щоб шматочки рівномірно просочилися маринадом.
- За годину перекладіть мариновану тріску на відповідну з решіткою і піддоном знизу, куди стікатиме маринад. Або можна покласти рибу на решітку, а решітку, у свою чергу, закріпити над листом, викладеним фольгою, куди стікатиме рідина.
- Готуйте тріску приблизно 8-10 хвилин в розігрітій до 220°C духовці.
- Вийміть страву з духовки і дайте трохи охолонути. Можна полити кількома краплями рідкого меду, він підкреслить смак страви.
- Подавайте мариновану тріску як гарячою, так і холодною, вона смачна у будь-якому вигляді. Смачного!