Тріска під соєвим маринадом

Тріска під соєвим маринадом
4.3
(14)
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г філе тріски
  • 150 мл соєвого соусу
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • шматочок кореня імбиру приблизно 30 г
  • 2 ст.л. води
  • 1 ч.л. цукру
  • щіпка порошкового або крапля гелевого червоного барвника (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для тріски у маринаді. Філе тріски краще використовувати великими шматками.
  2. У мисці поєднайте воду з цукром, соєвим соусом та добре розмішайте до повного розчинення цукру.
  3. Імбир нарізайте тонкими пластинками, перо зеленої цибулі наріжте крупними шматками та трохи розітріть в долонях. Додайте все до соєвого маринаду та перемішайте.
  4. За бажанням, можна додати до маринаду трохи червоного харчового барвника, щоб надати трісці апетитний вигляд. Додавайте згідно інструкції на упаковці.
  5. Покладіть шматочки тріски в соєвий маринад, покрийте їх та залиште під кришкою принаймні півгодини (найкраще на годину).
  6. Періодично перевертайте рибу, щоб шматочки рівномірно просочилися маринадом.
  7. За годину перекладіть мариновану тріску на відповідну з решіткою і піддоном знизу, куди стікатиме маринад. Або можна покласти рибу на решітку, а решітку, у  свою чергу, закріпити над листом, викладеним фольгою, куди стікатиме рідина.
  8. Готуйте тріску приблизно 8-10 хвилин в розігрітій до 220°C духовці.
  9. Вийміть страву з духовки і дайте трохи охолонути. Можна полити кількома краплями рідкого меду, він підкреслить смак страви.
  10. Подавайте мариновану тріску як гарячою, так і холодною, вона смачна у будь-якому вигляді. Смачного!