Мітболи у соусі

Мітболи у соусі
4.4
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для мітболів:

  • 400 г яловичого фаршу
  • 400 г свинячого фаршу
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 70 г борошна
  • 70 мл молока
  • 1 велике яйце
  • 3 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • 0,5 ч.л. меленого чорного перцю
  • 3 ст. л рослинної олії для смаження

Для вершкового соусу:

  • 0,5 л курячого бульону
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 3 ст.л. сметани
  • сіль, перець за смаком
  • мелений мускатний горіх за смаком

Рецепт приготування:

  1. У великій мисці об'єднайте обидва види фаршу, подрібнену петрушку, часник, сире яйце, мелений перець, панирувальні сухарі та добре перемішайте.
  2. Поступово додайте холодне молоко, не перестаючи перемішувати отриману м'ясну масу.
  3. Дайте м'ясній масі постояти 10-15 хвилин, а потім сформуйте з неї кульки однакового розміру (приблизно 3 см в діаметрі).
  4. В сковороді розігрійте 3 ст. л рослинної олії, а м'ясні кульки обваляйте в борошні. Потім обсмажте котлети на великому (або трохи вищому за середній) вогні до золотистої скоринки з усіх боків. Перекладіть обсмажені кульки на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку масла.
  5. Тепер приготуйте соус для страви. У сковороду, в якій смажили мітболи, додайте шматок вершкового масла і розтопіть його на слабкому вогні. Додайте борошно та, інтенсивно перемішуючи віночком, нагрівайте суміш до отримання густої кремової консистенції.
  6. Помішуючи борошняну суміш, влийте тонким струмочком гарячий бульйон. Проварюйте соус до легкого загусання на слабкому кипінні, постійно помішуючи віночком. Додайте сметану і перемішайте.
  7. Додайте сіль, перець, мелений мускатний горіх і інші спеції за смаком. Додайте мітболи і доведіть все до кипіння. Тушіть мітболи на слабкому кипінні вершкового соусу приблизно півгодини.
  8. Подаються мітболи з соусом гарячими, з улюбленою прикрасою. Смачного!

Цікаво, що:

Мітболи - це популярна страва у багатьох кухнях світу. Вони мають різні варіації: італійські під назвою "м'ясні кульки", шведські "котлети у формі кульки" та інші. Цей рецепт з вершковим соусом додає особливого шарму і смаку цій класичній страві. Спробуйте його і ви не залишитеся байдужими!