Мітболи у соусі
Кухня
Інгредієнти:
Для мітболів:
- 400 г яловичого фаршу
- 400 г свинячого фаршу
- 100 г панірувальних сухарів
- 70 г борошна
- 70 мл молока
- 1 велике яйце
- 3 зубчики часнику
- кілька гілочок петрушки
- 0,5 ч.л. меленого чорного перцю
- 3 ст. л рослинної олії для смаження
Для вершкового соусу:
- 0,5 л курячого бульону
- 2 ст.л. вершкового масла
- 2 ст.л. борошна
- 3 ст.л. сметани
- сіль, перець за смаком
- мелений мускатний горіх за смаком
Рецепт приготування:
- У великій мисці об'єднайте обидва види фаршу, подрібнену петрушку, часник, сире яйце, мелений перець, панирувальні сухарі та добре перемішайте.
- Поступово додайте холодне молоко, не перестаючи перемішувати отриману м'ясну масу.
- Дайте м'ясній масі постояти 10-15 хвилин, а потім сформуйте з неї кульки однакового розміру (приблизно 3 см в діаметрі).
- В сковороді розігрійте 3 ст. л рослинної олії, а м'ясні кульки обваляйте в борошні. Потім обсмажте котлети на великому (або трохи вищому за середній) вогні до золотистої скоринки з усіх боків. Перекладіть обсмажені кульки на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку масла.
- Тепер приготуйте соус для страви. У сковороду, в якій смажили мітболи, додайте шматок вершкового масла і розтопіть його на слабкому вогні. Додайте борошно та, інтенсивно перемішуючи віночком, нагрівайте суміш до отримання густої кремової консистенції.
- Помішуючи борошняну суміш, влийте тонким струмочком гарячий бульйон. Проварюйте соус до легкого загусання на слабкому кипінні, постійно помішуючи віночком. Додайте сметану і перемішайте.
- Додайте сіль, перець, мелений мускатний горіх і інші спеції за смаком. Додайте мітболи і доведіть все до кипіння. Тушіть мітболи на слабкому кипінні вершкового соусу приблизно півгодини.
- Подаються мітболи з соусом гарячими, з улюбленою прикрасою. Смачного!
Цікаво, що:
Мітболи - це популярна страва у багатьох кухнях світу. Вони мають різні варіації: італійські під назвою "м'ясні кульки", шведські "котлети у формі кульки" та інші. Цей рецепт з вершковим соусом додає особливого шарму і смаку цій класичній страві. Спробуйте його і ви не залишитеся байдужими!