М'ясний хліб "По-баварськи"

М'ясний хліб "По-баварськи"
4.3
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г свинячого фаршу
  • 300 г свинячо-яловичого фаршу
  • 200 мл льодяної води
  • 0,5 цибулини
  • 30 г крохмалю
  • 20 г нітритної солі (або суміші звичайної солі та глутамату натрію)
  • 0,5 ч.л. білого меленого перцю
  • 1/4 ч.л. меленого мускатного горіху
  • щіпка меленого кардамону
  • щіпка меленого імбиру
  • 5 г суміші для куттерування (або 5 г розпушувача тіста)
  • 0,5 г аскорбінової кислоти (при застосуванні розпушувача замість суміші)

Рецепт приготування:

  1. Змішайте всі спеції в одній мисці.
  2. Розчиніть крохмаль у льодяній воді, розмішайте виделкою.
  3. Об'єднайте фарш зі спеціями та крохмалевим розчином.
  4. Збивайте суміш міксером із насадками "гаки" протягом 5 хвилин на низькій швидкості, щоб отримати дуже клейкий фарш.
  5. Змастіть форму для запікання тонким шаром олії.
  6. Викладіть у форму фарш.
  7. Рівномірно розрівняйте поверхню і створіть малюнок у вигляді ромбів (за бажанням).
  8. Запікайте м'ясний хліб по-баварськи протягом 45 хвилин при 160°C.
  9. Коли він трохи охолоне, переверніть його і викладіть з форми на відповідну тарілку.
  10. Наріжте баварський м'ясний хліб порційними шматочками та подайте до столу. Смачного!

Запрошуємо вас спробувати цей надзвичайно смачний баварський м'ясний хліб, який ви зможете приготувати самостійно вдома. Ця страва стане справжнім хітом на вашому обіді або вечері. Тепер ви знаєте всі таємниці його приготування. Готуйте та насолоджуйтесь!