Бризоль з грибами

Бризоль з грибами
4.7
(14)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 300 г фаршу (курячого або свинячо-яловичого)
  • 200-300 г печериць
  • 120 мл молока
  • 50 мл рослинної олії
  • 3 ст.л. сметани
  • невеликий пучок кропу
  • суміш перців
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розбити яйця в миску, додати щіпку солі, влити молоко і збити віночком до рівномірного розподілу інгредієнтів.
  2. Сковорідку змастити 2 ч.л. рослинної олії та влити трохи яєчної маси. Посмажити млинець на середньому вогні з обох сторін до золотистого кольору. Посмажити таким чином млинці з усієї маси і скласти їх стопкою.
  3. Фарш змішати з сіллю, перцем та спеціями/травами за смаком. Влити 1 ст.л. молока (або води) і перемішати. Відбити декілька разів фарш руками, збираючи його в кулю і кидаючи з силою в дно миски (це зробить бризолі ніжнішими і соковитішими).
  4. Змастити кожен млинець тонким шаром фаршу.
  5. Сметану змішати з розмеленим кропом і (за бажанням) зубчиком часнику, пропущеним через часникодавку.
  6. Змастити отриманим соусом бризолі.
  7. Гриби промити і порізати невеликими шматочками, посмажити в 1 ст.л. рослинної олії до утворення соку. Тушкувати, іноді помішуючи, до випарування всієї рідини і обсмаживати після цього ще пару хвилин, інтенсивно мішаючи лопаткою.
  8. Додати до бризолів з фаршем та соусом обсмажені гриби, завернути бризолі в рулети.
  9. Укласти щільно бризолі в форму для запікання, перед цим змастивши їх рослинною олією, і відправити на 20 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Після вказаного часу можна посипати верх бризолів тертим сиром і запікати ще 5-7 хвилин до готовності. Подавати бризолі з грибами до столу гарячими. Смачного!