Бризоль з грибами
Час приготування:
50 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 300 г фаршу (курячого або свинячо-яловичого)
- 200-300 г печериць
- 120 мл молока
- 50 мл рослинної олії
- 3 ст.л. сметани
- невеликий пучок кропу
- суміш перців
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Розбити яйця в миску, додати щіпку солі, влити молоко і збити віночком до рівномірного розподілу інгредієнтів.
- Сковорідку змастити 2 ч.л. рослинної олії та влити трохи яєчної маси. Посмажити млинець на середньому вогні з обох сторін до золотистого кольору. Посмажити таким чином млинці з усієї маси і скласти їх стопкою.
- Фарш змішати з сіллю, перцем та спеціями/травами за смаком. Влити 1 ст.л. молока (або води) і перемішати. Відбити декілька разів фарш руками, збираючи його в кулю і кидаючи з силою в дно миски (це зробить бризолі ніжнішими і соковитішими).
- Змастити кожен млинець тонким шаром фаршу.
- Сметану змішати з розмеленим кропом і (за бажанням) зубчиком часнику, пропущеним через часникодавку.
- Змастити отриманим соусом бризолі.
- Гриби промити і порізати невеликими шматочками, посмажити в 1 ст.л. рослинної олії до утворення соку. Тушкувати, іноді помішуючи, до випарування всієї рідини і обсмаживати після цього ще пару хвилин, інтенсивно мішаючи лопаткою.
- Додати до бризолів з фаршем та соусом обсмажені гриби, завернути бризолі в рулети.
- Укласти щільно бризолі в форму для запікання, перед цим змастивши їх рослинною олією, і відправити на 20 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Після вказаного часу можна посипати верх бризолів тертим сиром і запікати ще 5-7 хвилин до готовності. Подавати бризолі з грибами до столу гарячими. Смачного!