Курка з лимоном, запечена в духовці.

Курка з лимоном, запечена в духовці.
4.9
(14)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 великі курячі стегна
  • 40 г вершкового масла
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • кілька гілок свіжого кропу
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. чорного меленого перцю
  • 0,5 ч.л. сушеного чебрецю
  • рослинна олія
  • спаржева квасоля (по бажанню)

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло, після чого охолодіть його до кімнатної температури. Змішайте розтоплене масло з тертою цедрою, лимонним соком, чебрецем, подрібненою зеленню, сіллю, перцем і ретельно перемішайте.
  2. Промийте курячі стегна, обсушіть їх паперовим рушником і складіть у миску. Додайте лимонний маринад і перемішайте так, щоб м'ясо повністю було покрите маринадом. Залиште курку з лимоном на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Витягніть промариновані курячі стегна на розігріту сковороду з 2-3 ст.л. рослинної олії і смажте з обох сторін по 2-3 хвилини на сильному вогні.
  4. Перекладіть курку у жароміцну форму (на дно можна покласти спаржу або будь-які інші овочі) і відправте в духовку, попередньо розігріту до 180°C, на 20-25 хвилин. Подаємо запечену курку з лимоном гарячою. Смачного!

Цікавий факт:

Цей рецепт відрізняється яскравим поєднанням цитрусових ноток лимону та аромату чебрецю, що робить курку надзвичайно апетитною. Така страва стане справжнім хітом на вашому обіді чи вечері!