Курячі шлуночки у сметані

Курячі шлуночки у сметані
3.7
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 к курячих шлуночків
  • 200 г сметани
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • декілька гілок петрушки
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти: помийте зелень, очистіть овочі, ретельно промийте курячі шлуночки і, за необхідності, очистіть їх від мутної плівки та сміття.
  2. Поріжте цибулю напівкільцями.
  3. Натріть моркву на великій тертці.
  4. У сковороді розігрійте декілька ложок рослинної олії та додайте порізану цибулю. Пасеруйте її на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин, потім додайте моркву і смажте ще 2-3 хвилини, збільшивши вогонь та постійно помішуючи лопаткою.
  5. Додайте курячі шлуночки до сковорідці та збільшіть вогонь до максимуму.
  6. Смажте все на сильному вогні, добре перемішуючи, приблизно 7-8 хвилин.
  7. Залийте шлуночки кип'ятком рівно так, щоб рівень води лише прикривав шлуночки.
  8. Після закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте півгодини на слабкому вогні.
  9. Після півгодини зніміть кришку, збільшіть вогонь до середнього і тушкуйте, помішуючи, ще 10-15 хвилин.
  10. Майже вся волога повинна випаруватися зі сковороди.
  11. Додайте до курячих шлуночків сметану і перемішайте.
  12. Долийте приблизно 150-200 мл кип'ятку, перемішайте, трохи посоліть і поперчіть за смаком.
  13. Відразу після закипання зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте шлуночки в сметані ще півгодини.
  14. Зелень якомога дрібніше нашинкуйте, добре розітріть з сіллю та додайте до страви, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
  15. Подавайте тушковані шлуночки в сметані до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш вибір. Смачного!

Цікава інформація:

Ця страва виявляється неймовірно ніжною та смачною завдяки додаванню сметани та ароматної зелені. Вона добре пасує як до картоплі, так і до гарбузового пюре. А ще це чудовий спосіб використовувати шлуночки, які можуть залишитися після приготування інших курячих страв. Насолоджуйтесь цим смачним домашнім обідом!