Курячі шлуночки у сметані
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 к курячих шлуночків
- 200 г сметани
- 2 цибулини
- 1 морква
- декілька гілок петрушки
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти: помийте зелень, очистіть овочі, ретельно промийте курячі шлуночки і, за необхідності, очистіть їх від мутної плівки та сміття.
- Поріжте цибулю напівкільцями.
- Натріть моркву на великій тертці.
- У сковороді розігрійте декілька ложок рослинної олії та додайте порізану цибулю. Пасеруйте її на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин, потім додайте моркву і смажте ще 2-3 хвилини, збільшивши вогонь та постійно помішуючи лопаткою.
- Додайте курячі шлуночки до сковорідці та збільшіть вогонь до максимуму.
- Смажте все на сильному вогні, добре перемішуючи, приблизно 7-8 хвилин.
- Залийте шлуночки кип'ятком рівно так, щоб рівень води лише прикривав шлуночки.
- Після закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте півгодини на слабкому вогні.
- Після півгодини зніміть кришку, збільшіть вогонь до середнього і тушкуйте, помішуючи, ще 10-15 хвилин.
- Майже вся волога повинна випаруватися зі сковороди.
- Додайте до курячих шлуночків сметану і перемішайте.
- Долийте приблизно 150-200 мл кип'ятку, перемішайте, трохи посоліть і поперчіть за смаком.
- Відразу після закипання зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте шлуночки в сметані ще півгодини.
- Зелень якомога дрібніше нашинкуйте, добре розітріть з сіллю та додайте до страви, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
- Подавайте тушковані шлуночки в сметані до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш вибір. Смачного!
Цікава інформація:
Ця страва виявляється неймовірно ніжною та смачною завдяки додаванню сметани та ароматної зелені. Вона добре пасує як до картоплі, так і до гарбузового пюре. А ще це чудовий спосіб використовувати шлуночки, які можуть залишитися після приготування інших курячих страв. Насолоджуйтесь цим смачним домашнім обідом!