Качка, тушкована з апельсинами
Кухня
Інгредієнти:
- качка, приблизно 2 кг
- 2 апельсини
- 200 мл червоного сухого вина
- 150 г сметани
- 1 цибулина
- 1 морква
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Общипайте качку від пір'я, що залишилося, за допомогою пінцета, ретельно промийте та обсушіть її паперовим рушником.
- Розріжте тушку на 4 частини, відокремте крильця та видаліть великі кістки із великих шматків м'яса.
- Посоліть і поперчіть качку з усіх боків.
- Обсмажте качине м'ясо на сильному вогні рівномірно з усіх боків у 2-3 ст.л. рослинної олії. Це займе близько 3 хвилин. Перекладіть качку в каструлю з товстим дном або утятницю.
- Очистіть та наріжте цибулю великими шматками, наріжте очищену моркву кільцями.
- В сковороді, де смажилася качка, обсмажте цибулю та моркву на слабкому або середньому вогні, постійно перемішуючи лопаткою. Смажте приблизно 5 хвилин, а потім перекладіть овочі в каструлю до м'яса.
- Залийте качку разом з овочами вином і поставте на середній вогонь. Зрідка помішуючи, готуйте м'ясо, поки вино повністю не випариться (приблизно 15-20 хвилин).
- Вичавіть сік з апельсину, процідіть його через сито і додайте до каструлі/утятниці. Перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте 1 годину на слабкому вогні.
- Через годину додайте сметану, перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин без кришки на слабкому вогні.
- Додайте 1 ч.л. тертої цедри апельсину, перемішайте і дайте покипіти ще 5 хвилин. Зніміть страву з вогню, дайте трохи охолонути і розкладіть по тарілках. Як гарнір до тушеної качки з апельсином ідеально підійде картопляне пюре або варена чи смажена картопля. Смачного!