Качка, тушкована з апельсинами

Качка, тушкована з апельсинами
4.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • качка, приблизно 2 кг
  • 2 апельсини
  • 200 мл червоного сухого вина
  • 150 г сметани
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Общипайте качку від пір'я, що залишилося, за допомогою пінцета, ретельно промийте та обсушіть її паперовим рушником.
  2. Розріжте тушку на 4 частини, відокремте крильця та видаліть великі кістки із великих шматків м'яса.
  3. Посоліть і поперчіть качку з усіх боків.
  4. Обсмажте качине м'ясо на сильному вогні рівномірно з усіх боків у 2-3 ст.л. рослинної олії. Це займе близько 3 хвилин. Перекладіть качку в каструлю з товстим дном або утятницю.
  5. Очистіть та наріжте цибулю великими шматками, наріжте очищену моркву кільцями.
  6. В сковороді, де смажилася качка, обсмажте цибулю та моркву на слабкому або середньому вогні, постійно перемішуючи лопаткою. Смажте приблизно 5 хвилин, а потім перекладіть овочі в каструлю до м'яса.
  7. Залийте качку разом з овочами вином і поставте на середній вогонь. Зрідка помішуючи, готуйте м'ясо, поки вино повністю не випариться (приблизно 15-20 хвилин).
  8. Вичавіть сік з апельсину, процідіть його через сито і додайте до каструлі/утятниці. Перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте 1 годину на слабкому вогні.
  9. Через годину додайте сметану, перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин без кришки на слабкому вогні.
  10. Додайте 1 ч.л. тертої цедри апельсину, перемішайте і дайте покипіти ще 5 хвилин. Зніміть страву з вогню, дайте трохи охолонути і розкладіть по тарілках. Як гарнір до тушеної качки з апельсином ідеально підійде картопляне пюре або варена чи смажена картопля. Смачного!