Тортилья: домашній рецепт із мексиканської кухні: домашній рецепт із мексиканської кухні
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр борошна
- 50 гр вершкового масла
- 250 мл води
- 1 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито на стіл разом із сіллю і розмішати. Масло натерти на крупній тертці і ретельно розтерти з борошном у крихту. Воду підігріти до гарячої температури (але такої, щоб руки могли в ній перебувати).
- Поступово влити в центр борошняної суміші воду і вимішувати тісто, поступово вливаючи в центр воду. Тісто для коржів тортильяс має вийти гладким і еластичним. Накрити кулю тіста харчовою плівкою і залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин.
- Через зазначений час розділити тісто на 4 рівні частини, кожну розділити ще на дві. Розкачати кульку тіста в тонкий корж на присипаному борошном столі. Товщина тортильї має бути близько 3-5 мм.
- Суху сковороду поставити на вогонь і розігріти її. На розпечену сковорідку покласти коржик і обсмажити його до рум'яності з двох боків (приблизно 1 хвилина на кожен бік). Тим часом розкачати другий шматок тіста, приготувати рушник: вмочити його у воду і гарненько віджати.
- Перекласти готову тортилью на тарілку і накрити вологим рушником. На сковороді обсмажити наступну тортилью, розкачати третій шматок тіста. Таким чином розкачати і приготувати тортильї з усього тіста, що залишилося.
- Складати готові тортильї стопкою на тарілку, щоразу накриваючи їх мокрим рушником. Готові тортильяс можна використовувати в приготуванні салатів, буріто, такос, кесадільї або просто подавати як хліб. Смачного!
Тортилья - це універсальна страва, яку можна використовувати в найрізноманітніших варіаціях. Її можна начиняти смачним м'ясом, овочами, соусами та сиром, або ж використовувати як гарнір до основної страви. Експериментуйте зі смаками та створюйте свої унікальні комбінації! Приготуйте тортилью самостійно та насолоджуйтеся атмосферою Мексики в затишку свого дому.