Торт "Вишня у снігу"

Торт "Вишня у снігу"
4.2
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для трубочок:

  • близько 450-500 г борошна
  • 200 г маргарину або вершкового масла
  • 200 г сметани 15-20%
  • 1 ст.л. цукру - за бажанням
  • 0,5ч.л. гашеної соди
  • щіпка солі

Сметанний крем:

  • 600 г сметани 25-30%
  • 200 г цукрової пудри
  • 1/4 ч.л. ваніліну

Начинка для торта:

  • 800 г спелої або розмороженої вишні
  • 250 г коричневого цукру (можна замінити звичайним)
  • 50 г кокосової стружки для прикраси

Рецепт приготування:

  1. До початку готування вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте його на невеликі шматочки і залиште на півгодини-годину при кімнатній температурі. У окремій посудині змішайте сметану з гашеною содою, ретельно перемішайте і залиште на ту саму кількість часу при кімнатній температурі.
  2. Збийте м'яке розтоплене масло міксером на високій швидкості до отримання повітряної кремової консистенції. Без перерви у збиванні масла, поступово додавайте сметану з гашеною содою і змішуйте на середній швидкості до однорідної консистенції.
  3. Просійте борошно через сито разом з сіллю і цукром, додайте суху суміш до масляного крему, замішайте м'яке, але нелипке до рук тісто. Заверніть його у харчову плівку і поставте на кілька годин у холодильник.
  4. Промийте вишню, очистіть від кісточок і відкиньте на сито, дайте стекти всій рідині і відіжміть ягоди від зайвої рідини. Якщо використовуєте заморожену вишню, вийміть її з морозильної камери, відкиньте на сито і дайте повністю стекти всій рідині.
  5. Вийміть тісто з холодильника, зніміть плівку і розділіть його на 16 рівних частин. З кожної частини скатайте кульку, розкатайте кожну в полоску шириною близько 5 см і довжиною до 15 см.
  6. Посипте кожну полоску коричневим цукром вздовж, викладіть вздовж центру вишню і знову посипте цукром. З'єднайте краї тіста над вишнею по ширині так, щоб утворилися довгі трубочки з вишнею та цукром всередині.
  7. Покрийте дно круглої форми для випічки кругом пергаментного паперу та обережно розкладіть туди полоски з вишнею у спіралі так, щоб утворився корж (не кладіть їх одне на одного, але й не залишайте вільного простору).
  8. Печіть корж з вишнею приблизно 20-25 хвилин при 200°С. Вийміть форму, також обережно перекладіть корж разом з папером на решітку або на тарілку й дайте охолонути. Тим часом покрийте форму новим листом паперу і розкладіть на дно полоски з пісочного тіста з вишнею.
  9. Випікайте другий корж до рум'яності, охолодіть його після випічки та відправте випікатися третій корж. Також охолодіть його після випічки.
  10. Приготуйте сметанний крем для торта: трохи збийте сметану на низькій або середній швидкості й додайте до неї цукрову пудру з ваніліном. Збивайте крем міксером, поки цукрова пудра повністю розчиниться.
  11. Покладіть нижній корж на дно знімної форми, покрийте його кремом, потім покладіть другий корж і покрийте його половиною крему, що залишився. Покрийте все третім коржем, змастіть поверхню торта залишком крему, посипте кокосовою стружкою і поставте форму в холодильник.
  12. Торт "Вишня в снігу" повинен настоятися принаймні 4 години перед подачею (краще залишити його на ніч для пропитки). Дуже обережно вийміть готовий торт зі знімної форми, посипте боки кокосовою стружкою, наріжте десерт порційними шматочками і подайте до столу.

Цікавий факт:

Вишня, використана у цьому торті, має багато корисних властивостей. Вона багата антиоксидантами, вітамінами та мінералами, такими як вітамін С, калій і магній. Цей торт - чудовий спосіб насолодитися цими корисними речовинами і відчути незабутній смак літа!