Шоколадні тістечка
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г молочного шоколаду (+ білий шоколад для прикраси, за бажанням)
- 4 яйця
- 150 г вершкового масла
- 150 г борошна
- 100 г цукру
- 100 г темного шоколаду
- 100 г горіхів (залиште трохи для прикраси)
- 3 ст.л. крохмалю
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. ванільного цукру
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Нарізати вершкове масло на кубики і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
- Відокремити білки від жовтків, покласти білки у холодильник. Жовтки залишити при кімнатній температурі. Просіяти борошно в миску через сито, додати крохмаль, сіль і розпушувач.
- Темний шоколад подрібнити на шматочки, покласти у невелику миску і поставити її на водяну баню. Помішуючи, нагрівати шоколад до повного розчинення, потім зняти з водяної бані і залишити охолонути до кімнатної температури.
- Горіхи очистити (залишити цілими кілька штук для прикраси) і подрібнити у блендері або кавомолці до стану дрібної крихти.
- Збити вершкове масло міксером до пишності, поступово додавати цукор з ванільним цукром і продовжувати збивати ще 3-5 хвилин, поки не утвориться пишна кремова маса.
- Без перерви у збиванні крему, додати по одному жовтку, влити розтоплений шоколад і продовжувати змішувати до однорідного шоколадного кольору.
- Додати подрібнені горіхи до шоколадного крему, потім борошно та ретельно перемішати до однорідності.
- Збити білки з щіпкою солі або кількома краплями лимонного соку до стійких піків. Додати білкову піну до тіста і перенести його в форму для випічки, перед тим змащену вершковим маслом і посипану манкою.
- Випікати шоколадний пиріг приблизно 40 хвилин при температурі 180 °С. Вийняти форму з духовки, накрити рушником і залишити охолонути.
- Потім подрібнити молочний шоколад на дрібні шматочки, покласти у невелику миску і поставити її на водяну баню. Помішуючи, розтопити шоколад, потім трохи охолодити й рівномірно покрити ним ще теплий корж.
- У окремому посуді розтопити білий шоколад і нанести ним малюнки на поверхню молочного шоколаду. Після повного охолодження нарізати пиріг на порційні квадрати або прямокутники, прикрасити горіхами і подавати до столу.
Цікавий факт:
Шоколад відомий своїми антиоксидантними властивостями, які можуть сприяти поліпшенню настрою і зниженню рівня стресу. Так що насолоджуючись цими шоколадно-горіховими тістечками, ви отримаєте не тільки задоволення від смаку, але і позитивний емоційний ефект!