Шоколадні тістечка

Шоколадні тістечка
3.7
(12)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г молочного шоколаду (+ білий шоколад для прикраси, за бажанням)
  • 4 яйця
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г темного шоколаду
  • 100 г горіхів (залиште трохи для прикраси)
  • 3 ст.л. крохмалю
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Нарізати вершкове масло на кубики і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
  2. Відокремити білки від жовтків, покласти білки у холодильник. Жовтки залишити при кімнатній температурі. Просіяти борошно в миску через сито, додати крохмаль, сіль і розпушувач.
  3. Темний шоколад подрібнити на шматочки, покласти у невелику миску і поставити її на водяну баню. Помішуючи, нагрівати шоколад до повного розчинення, потім зняти з водяної бані і залишити охолонути до кімнатної температури.
  4. Горіхи очистити (залишити цілими кілька штук для прикраси) і подрібнити у блендері або кавомолці до стану дрібної крихти.
  5. Збити вершкове масло міксером до пишності, поступово додавати цукор з ванільним цукром і продовжувати збивати ще 3-5 хвилин, поки не утвориться пишна кремова маса.
  6. Без перерви у збиванні крему, додати по одному жовтку, влити розтоплений шоколад і продовжувати змішувати до однорідного шоколадного кольору.
  7. Додати подрібнені горіхи до шоколадного крему, потім борошно та ретельно перемішати до однорідності.
  8. Збити білки з щіпкою солі або кількома краплями лимонного соку до стійких піків. Додати білкову піну до тіста і перенести його в форму для випічки, перед тим змащену вершковим маслом і посипану манкою.
  9. Випікати шоколадний пиріг приблизно 40 хвилин при температурі 180 °С. Вийняти форму з духовки, накрити рушником і залишити охолонути.
  10. Потім подрібнити молочний шоколад на дрібні шматочки, покласти у невелику миску і поставити її на водяну баню. Помішуючи, розтопити шоколад, потім трохи охолодити й рівномірно покрити ним ще теплий корж.
  11. У окремому посуді розтопити білий шоколад і нанести ним малюнки на поверхню молочного шоколаду. Після повного охолодження нарізати пиріг на порційні квадрати або прямокутники, прикрасити горіхами і подавати до столу.

Цікавий факт:

Шоколад відомий своїми антиоксидантними властивостями, які можуть сприяти поліпшенню настрою і зниженню рівня стресу. Так що насолоджуючись цими шоколадно-горіховими тістечками, ви отримаєте не тільки задоволення від смаку, але і позитивний емоційний ефект!