Рецепт: Пиріг з малиною

Рецепт: Пиріг з малиною
4.6
(12)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з малиною:

  • 350 гр борошна
  • 5 яєць (жовтки)
  • 250 гр вершкового масла
  • 80 мл рослинної олії
  • 3 ст.л. цукру
  • 30 мл чистої води
  • 2/3 ч.л. соди

Крем для пирога з малиною:

  • 125 гр цукрової пудри
  • 5 яєць (білки)
  • 2,5 пакетика ванільного пудингу по 35 гр кожен (можна замінити сумішшю 65 гр крохмалю і 15 гр ванільного цукру)
  • + 500 гр малини

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування пісочного тіста для пирога з малиною. Борошно просіяти з содою і цукром через сито в миску і розмішати. Масло натерти на крупній тертці до борошняної суміші та розтерти виделкою до стану крихти.
  2. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник, а жовтки по одному вмішати в борошняну крихту. Вимісити тісто до гладкості та повної однорідності. Якщо тісто не збирається в одну кулю, можна влити холодну воду (цього робити не обов'язково).
  3. Розділити тісто на дві нерівні частини (приблизно 2:3), меншу прибрати в морозилку. Дно форми для випічки (бажано використовувати прямокутну або квадратну) застелити пергаментним папером.
  4. Викласти у форму більшу частину тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Відправити форму в холодильник на 15-20 хвилин. Духовку розігріти до 180/200С. Через зазначений час вийняти форму з холодильника і відправити в розігріту духовку.
  5. Випікати пісочну основу для пирога з малиною близько 20 хвилин. Тим часом малину перебрати, промити й обсушити. Потім вийняти форму і залишити корж остигати на кілька хвилин.
  6. Приготувати крем для пирога з малиною. Білки з'єднати в мисці та збити міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукрову пудру і змішувати до її повного розчинення.
  7. Збиваючи білковий крем на низькій швидкості, всипати суху суміш для пудингу і змішувати до однорідності. Влити в крем тонкою цівкою рослинну олію й обережно розмішати.
  8. Покрити трохи теплий пісочний корж білковим кремом, розрівняти і викласти рівним шаром малину. Вийняти тісто з морозилки і натерти його на крупній тертці поверх малини.
  9. Випікати пиріг із малиною ще півгодини за тієї ж температури до готовності. Вийняти форму і залишити її до повного охолодження. Потім нарізати пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Щоб надати пирогу з малиною особливого шарму, ви можете прикрасити його зверху крихтою з білих шоколадних стружок або додати свіжий м'ятний гарнір. Цей пиріг стане ідеальним десертом для літніх вечорів або особливих святкових подій. Спробуйте створити цей кулінарний шедевр і насолоджуйтеся кожним шматочком цього ароматного дива!