Рецепт пирога з консервованими персиками і творожною начинкою
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пирога з консервованими персиками:
- 200 гр борошна
- 120 гр сметани
- 80 гр вершкового масла
- половина апельсина (цедра)
- пів-ч.л. соди
Творожна начинка для пирога з консервованими персиками:
- 300 гр творогу
- 2 яйця
- половина апельсина (цедра)
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. крохмалю
- 10 гр ванільного цукру
- щіпка солі
- + банка консервованих персиків (близько 300 гр)
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із содою і розмішати. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у теплі. З апельсина зняти цедру і натерти її на дрібній тертці.
- Масло порізати на шматочки і ретельно розтерти виделкою з борошняною сумішшю в крихту. Додати сметану, половину цедри і вимішати тісто до повної однорідності. Обернути кулю харчовою плівкою і відправити в холодильник.
- Пісочне тісто для пирога з консервованими персиками має пробути в холодильнику півгодини. Тим часом приготувати творожну начинку. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати поки що в холодильник.
- Жовтки почати збивати міксером, поступово всипати цукор із ванільним цукром. Змішувати жовтки з цукром до утворення пишної кремової маси. З'єднати творог із жовтковою масою, рештою тертої цедри і крохмалем, перемішати.
- Білки вийняти з холодильника і збити міксером з дрібкою солі до стійких піків. З'єднати творожний крем із білками та перемішати. Духовку розігріти до 200С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити шматочком вершкового масла.
- Вийняти тісто з холодильника і рівномірно розподілити його по дну форми, сформувати бортики близько 3-4 см. Покрити тісто творожною масою і розрівняти. Відкрити банку з консервованими персиками та злити сироп в окрему посудину, порізати персики невеликими часточками та викласти поверх начинки.
- Випікати пиріг із консервованими персиками до рум'яності близько 45 хвилин. Потім вийняти форму і рівномірно залити пиріг 50-70 мл персикового сиропу. Залишити пиріг на півгодини для охолодження.
- Нарізати остиглий пиріг із консервованими персиками та творогом на порційні шматочки і подавати до столу. Приємного чаювання!
Персики були вперше приручені в Китаї близько 4000 років тому. Спочатку вони символізували безсмертя і були популярними серед імператорів. Згодом персики поширилися по всьому світу і стали улюбленим фруктом для випічки та десертів.