Рецепт пирога з консервованими персиками і творожною начинкою

Рецепт пирога з консервованими персиками і творожною начинкою
4.4
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з консервованими персиками:

  • 200 гр борошна
  • 120 гр сметани
  • 80 гр вершкового масла
  • половина апельсина (цедра)
  • пів-ч.л. соди

Творожна начинка для пирога з консервованими персиками:

  • 300 гр творогу
  • 2 яйця
  • половина апельсина (цедра)
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 10 гр ванільного цукру
  • щіпка солі
  • + банка консервованих персиків (близько 300 гр)

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із содою і розмішати. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у теплі. З апельсина зняти цедру і натерти її на дрібній тертці.
  2. Масло порізати на шматочки і ретельно розтерти виделкою з борошняною сумішшю в крихту. Додати сметану, половину цедри і вимішати тісто до повної однорідності. Обернути кулю харчовою плівкою і відправити в холодильник.
  3. Пісочне тісто для пирога з консервованими персиками має пробути в холодильнику півгодини. Тим часом приготувати творожну начинку. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати поки що в холодильник.
  4. Жовтки почати збивати міксером, поступово всипати цукор із ванільним цукром. Змішувати жовтки з цукром до утворення пишної кремової маси. З'єднати творог із жовтковою масою, рештою тертої цедри і крохмалем, перемішати.
  5. Білки вийняти з холодильника і збити міксером з дрібкою солі до стійких піків. З'єднати творожний крем із білками та перемішати. Духовку розігріти до 200С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити шматочком вершкового масла.
  6. Вийняти тісто з холодильника і рівномірно розподілити його по дну форми, сформувати бортики близько 3-4 см. Покрити тісто творожною масою і розрівняти. Відкрити банку з консервованими персиками та злити сироп в окрему посудину, порізати персики невеликими часточками та викласти поверх начинки.
  7. Випікати пиріг із консервованими персиками до рум'яності близько 45 хвилин. Потім вийняти форму і рівномірно залити пиріг 50-70 мл персикового сиропу. Залишити пиріг на півгодини для охолодження.
  8. Нарізати остиглий пиріг із консервованими персиками та творогом на порційні шматочки і подавати до столу. Приємного чаювання!

Персики були вперше приручені в Китаї близько 4000 років тому. Спочатку вони символізували безсмертя і були популярними серед імператорів. Згодом персики поширилися по всьому світу і стали улюбленим фруктом для випічки та десертів.