Швидкий і смачний творожний манник для вашого чаю
Кухня
Інгредієнти:
- 200 мл кефіру будь-якої жирності
- 200 гр творогу 9%
- 3 яйця
- 100 гр манної крупи
- 100 гр цукру
- 1 ч.л. соди (без гірки)
- 5 гр ванільного цукру (за бажанням)
Рецепт приготування страви:
- Манку всипати в миску і постійно помішуючи її, влити тонкою цівкою кефір (кімнатної температури). Залишити манну масу на годину в кімнатній температурі (або на 2 години в холодильнику).
- Духовку розігріти до 200С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Потім додати до манної каші творог із ванільним цукром і ретельно розтерти виделкою до однорідності.
- Яйця вбити в окрему миску і почати збивати їх міксером. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 3-4 хвилини до утворення пишної кремової маси.
- Підмішати яєчну суміш до творожної маси, додати соду і ще раз гарненько перемішати. Одразу ж вилити "тісто" у форму і відправити її в розігріту духову шафу.
- Готувати творожний манник приблизно півгодини до готовності. Вийняти форму і накрити її легким рушником, залишити на 10-15 хвилин. Зняти рушник, вийняти манник із творогом на решітку і дати йому ще кілька хвилин охолонути, прикрасити на свій смак.
- Нарізати творожний манник порційними шматочками і розкласти по тарілках. Приємного чаювання!
Манник - це смачна та поживна випічка, яка часто використовується в українській кухні. Він може бути варіацією з додаванням різних інгредієнтів, як-от ягоди, горіхи чи цукати. Творожний манник особливо популярний серед тих, хто любить поєднання солодкого та сирного смаків. Цей рецепт - чудовий вибір для швидкого та задовільного десерту. Завдяки творогу, манній крупі та яйцям, він має ніжну текстуру та багатий смак. Спробуйте зробити цей творожний манник вдома та насолоджуйтеся смаком натуральних інгредієнтів. Він стане чудовим доповненням до вашого чаювання або смачним сніданком.