Збережіть святковий настрій: Морквяний торт, крок за кроком
Кухня
Інгредієнти:
Морквяне тісто для торта:
- 500 гр моркви
- 300 гр борошна
- 240 мл рослинної олії
- 4 яйця
- 200 гр коричневого цукру (можна замінити звичайним)
- 200 гр білого цукру
- 200 гр світлих родзинок
- 200 гр волоських горіхів
- 50 гр консервованих ананасів
- 2 ч.л. меленої кориці
- 2 ч.л. соди
- 1,5 ч.л. меленого мускатного горіха
- 1 ч.л. солі
Вершковий крем для морквяного торта:
- 450 гр вершкового сиру (бажано Філадельфії)
- 280-300 гр цукрової пудри
- 15 гр ванільного цукру
- + 100 гр білого шоколаду (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування морквяного тіста для торта. Яйця вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Горіхи очистити від шкаралупи, обсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату і повністю остудити.
- Подрібнити горіхи ножем або за допомогою качалки на дрібні шматочки. Моркву очистити й натерти на дрібній тертці. Родзинки скласти в невелику ємність і залити гарячою водою на 15 хвилин. Ананаси порізати дрібними шматочками. Духовку розігріти до 180С, дно форми застелити пергаментним папером і змастити її вершковим маслом.
- Потім вбити яйця в миску і почати збивати міксером. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою коричневий, а потім білий цукор і збивати близько 10 хвилин до утворення світлої кремової маси.
- Не перестаючи збивати яєчний крем, влити тонкою цівкою рослинну олію. Просіяти через сито борошно і підмішати його до яєчної маси. Додати в тісто сіль, соду, мелений мускатний горіх, корицю і перемішати.
- Додати в тісто моркву, горіхи, ананас, родзинки і розмішати. Вилити половину тіста в заздалегідь приготовлену форму і відправити в розігріту духову шафу. Випікати морквяний бісквіт для торта приблизно 40 хвилин до готовності.
- Потім вийняти форму, дістати бісквіт і перекласти його на решітку. Форму знову застелити колом промасленого паперу і вилити тісто, що залишилося. Випікати бісквіт для морквяного торта так само, як і перший.
- Коли обидва бісквіти охолонуть, розрізати кожен уздовж на дві рівні частини. Тим часом приготувати крем для морквяного торта. Вершковий сир викласти в миску, залишити на 10-15 хвилин у теплі (не більше 40С).
- Потім почати збивати сир міксером. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою всипати цукрову пудру з ванільним цукром і змішувати до утворення однорідної консистенції.
- Покласти нижній корж на тарілку, змастити його кремом. Накрити шар крему другим коржем, також змастити кремом. Викласти ще два морквяних коржі, промазавши між ними кремовим прошарком.
- Змастити поверхню і боки торта вершковим кремом, що залишився, і відправити в холодильник. Морквяний торт має настоятися в холодильнику не менше 4 годин.
- Через зазначений час можна приготувати шоколадну глазур (за бажанням). Білий шоколад поламати на шматочки і скласти в невелику ємність, поставити її на водяну баню. Нагрівати шоколад, помішуючи, до повного розчинення.
- Зняти посудину з вогню і залишити на півхвилини остигати. Вийняти торт, покрити його шоколадом у хаотичному порядку і залишити в холодильнику ще на 15 хвилин. Потім дістати морквяний торт, нарізати його порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей рецепт відкриває безмежні можливості для творчості та варіацій. Ви можете додати розмелений мигдаль або кокосову стружку в тісто для більш насиченого смаку. Також спробуйте прикрасити торт ніжними квітами з марципану або фруктовими шматочками для більш святкового вигляду.