Збережіть святковий настрій: Морквяний торт, крок за кроком

Збережіть святковий настрій: Морквяний торт, крок за кроком
4.1
(11)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Морквяне тісто для торта:

  • 500 гр моркви
  • 300 гр борошна
  • 240 мл рослинної олії
  • 4 яйця
  • 200 гр коричневого цукру (можна замінити звичайним)
  • 200 гр білого цукру
  • 200 гр світлих родзинок
  • 200 гр волоських горіхів
  • 50 гр консервованих ананасів
  • 2 ч.л. меленої кориці
  • 2 ч.л. соди
  • 1,5 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1 ч.л. солі

Вершковий крем для морквяного торта:

  • 450 гр вершкового сиру (бажано Філадельфії)
  • 280-300 гр цукрової пудри
  • 15 гр ванільного цукру
  • + 100 гр білого шоколаду (не обов'язково)

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування морквяного тіста для торта. Яйця вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Горіхи очистити від шкаралупи, обсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату і повністю остудити.
  2. Подрібнити горіхи ножем або за допомогою качалки на дрібні шматочки. Моркву очистити й натерти на дрібній тертці. Родзинки скласти в невелику ємність і залити гарячою водою на 15 хвилин. Ананаси порізати дрібними шматочками. Духовку розігріти до 180С, дно форми застелити пергаментним папером і змастити її вершковим маслом.
  3. Потім вбити яйця в миску і почати збивати міксером. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою коричневий, а потім білий цукор і збивати близько 10 хвилин до утворення світлої кремової маси.
  4. Не перестаючи збивати яєчний крем, влити тонкою цівкою рослинну олію. Просіяти через сито борошно і підмішати його до яєчної маси. Додати в тісто сіль, соду, мелений мускатний горіх, корицю і перемішати.
  5. Додати в тісто моркву, горіхи, ананас, родзинки і розмішати. Вилити половину тіста в заздалегідь приготовлену форму і відправити в розігріту духову шафу. Випікати морквяний бісквіт для торта приблизно 40 хвилин до готовності.
  6. Потім вийняти форму, дістати бісквіт і перекласти його на решітку. Форму знову застелити колом промасленого паперу і вилити тісто, що залишилося. Випікати бісквіт для морквяного торта так само, як і перший.
  7. Коли обидва бісквіти охолонуть, розрізати кожен уздовж на дві рівні частини. Тим часом приготувати крем для морквяного торта. Вершковий сир викласти в миску, залишити на 10-15 хвилин у теплі (не більше 40С).
  8. Потім почати збивати сир міксером. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою всипати цукрову пудру з ванільним цукром і змішувати до утворення однорідної консистенції.
  9. Покласти нижній корж на тарілку, змастити його кремом. Накрити шар крему другим коржем, також змастити кремом. Викласти ще два морквяних коржі, промазавши між ними кремовим прошарком.
  10. Змастити поверхню і боки торта вершковим кремом, що залишився, і відправити в холодильник. Морквяний торт має настоятися в холодильнику не менше 4 годин.
  11. Через зазначений час можна приготувати шоколадну глазур (за бажанням). Білий шоколад поламати на шматочки і скласти в невелику ємність, поставити її на водяну баню. Нагрівати шоколад, помішуючи, до повного розчинення.
  12. Зняти посудину з вогню і залишити на півхвилини остигати. Вийняти торт, покрити його шоколадом у хаотичному порядку і залишити в холодильнику ще на 15 хвилин. Потім дістати морквяний торт, нарізати його порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей рецепт відкриває безмежні можливості для творчості та варіацій. Ви можете додати розмелений мигдаль або кокосову стружку в тісто для більш насиченого смаку. Також спробуйте прикрасити торт ніжними квітами з марципану або фруктовими шматочками для більш святкового вигляду.