Пиріг з творогом і яблуками

Пиріг з творогом і яблуками
4.9
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700-800 гр творогу до 9% жирності
  • 3 середніх яблука (кисло-солодких сортів)
  • 300 гр борошна
  • 5 яєць
  • 200 гр цукру
  • 180-200 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. крохмалю з гіркою
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для пирога з творогом і яблуками. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплому місці, щоб воно підтануло. Яйце вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Борошно з содою та сіллю просіяти через сито і розмішати.
  2. Яйце вбити в миску і почати збивати міксером. Не перестаючи збивати яйце, всипати до нього половину цукру (100 гр). Не перестаючи збивати яєчну суміш, додати м'яке вершкове масло і змішувати до однорідної консистенції.
  3. До отриманої маси підмішати суху суміш і вимішати тісто до повної однорідності, залишити його на 10-15 хвилин у кімнатній температурі. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
  4. Приготувати начинку з творогу і яблук для пирога. Якщо ви використовуєте неоднорідний або зернистий творог - його потрібно протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. З'єднати творог із цукром, що залишився, і ретельно розтерти виделкою.
  5. Потім вбити по одному яйця і вимішати масу до повної однорідності. Всипати крохмаль і знову перемішати. Яблука вимити, розрізати навпіл і видалити насіння. Очистити їх від шкірки і нарізати разом зі шкіркою невеликими часточками.
  6. Покрити пісочне тісто сирною начинкою, рівномірно викласти яблука і посипати їх меленою корицею. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  7. Випікати пиріг із творогом і яблуками протягом години. Через зазначений час вимкнути вогонь і залишити пиріг усередині духової шафи до його повного охолодження (2-3 години). Вийняти форму і нарізати пиріг із творогом і яблуком порційними шматочками. Приємного чаювання!

Творог вважається джерелом високоякісного білка та незамінних амінокислот. У поєднанні зі смачними яблуками він створює ідеальну комбінацію смаків і корисних речовин для вашого організму. Спробуйте цей пиріг і насолоджуйтеся його неперевершеним смаком!