Смачний рецепт: пиріг з кукурудзяного борошна

 Смачний рецепт: пиріг з кукурудзяного борошна
4.6
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий апельсин
  • 250 гр творогу
  • 3 яйця
  • 200 гр кукурудзяного борошна
  • 200 гр цукру
  • 90 гр борошна
  • 1 лимон
  • 50 гр вершкового масла
  • 50 гр сметани
  • 2/3 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Додати підтале вершкове масло, сметану і ретельно розтерти масу до однорідності. Потім додати 150 гр цукру і знову розтерти масу виделкою.
  2. Апельсин ретельно вимити і зняти тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці. Для пирога з кукурудзяного борошна необхідно 1 ст.л. тертої цедри. Додати цедру до сирної маси й перемішати.
  3. З м'якоті апельсина і м'якоті одного лимона вичавити сік і процідити його через сито від кісточок. Має вийти близько 200 мл соку. У сирну масу по одному ввести яйця і вимішувати до однорідної консистенції після кожного разу.
  4. Помішуючи сирну масу, ввести тонкою цівкою половину апельсиново-лимонного соку. Кукурудзяне борошно просіяти через сито разом із пшеничним борошном, содою і дрібкою солі, розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
  5. Підмішати борошняну суміш до сирної і вимішати однорідне тісто. Викласти кукурудзяне тісто у форму і відправити її в розігріту духову шафу.
  6. Випікати пиріг із кукурудзяного борошна протягом 30-40 хвилин. Тим часом приготувати глазур для кукурудзяного пирога. Лимонний сік, що залишився, влити в невелику каструлю, додати 50 г цукру і поставити на вогонь.
  7. Помішуючи, довести сік із цукром до кипіння і проварити протягом 1 хвилини. зняти каструлю з вогню і залишити остигати. Вийняти форму з духовки і попроколювати пиріг у кількох місцях довгою зубочисткою.
  8. Залити поверхню пирога половиною лимонного сиропу і дати йому повністю вбратися. Потім рівномірно залити пиріг рештою сиропу і залишити його ще на кілька хвилин. Перекласти пиріг на тарілку, нарізати порційними шматочками і розкласти по тарілках.
  9. Пиріг із кукурудзяного борошна смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Цей пиріг має незвичне поєднання солодкого апельсина, кислого лимона та ніжного творога. Його текстура легка та повітряна, аромат нагадує про літні поля, де росте золотиста кукурудза. Кукурудзяне борошно надає пирогу неповторного кольору і ніжного смаку, що робить його особливим у своєму роді.