Тістечка Шу

Тістечка Шу
4.4
(13)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Заварне тісто для тістечок:

  • 4-5 яєць
  • 250 мл чистої води
  • 150 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру

Пісочне тісто для тістечок Шу:

  • 100 г борошна
  • 100 г цукру
  • 80 г вершкового масла
  • харчовий барвник - за бажанням

Вершковий крем для тістечок:

  • 500 г сиру
  • 100 мл вершків 30-35%
  • 80 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно через сито (20 г борошна можна замінити какао-порошком), змішайте його з цукром і дрібно нарізаним вершковим маслом. Розітріть все руками та замісіть густе пісочне тісто.
  2. Розкатайте отримане тісто між двома аркушами паперу для випічки до товщини приблизно 2-3 мм і покладіть його в морозилку принаймні на півгодини.
  3. За цей час в окремій каструлі налийте воду, додайте нарізане вершкове масло, сіль, цукор і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до повної однорідності, а потім до кипіння.
  4. Відразу всипте все борошно і замісіть тісто лопаткою, поки воно не почне відставати від дна і стінок каструлі, збираючись в одну кулю. Зніміть каструлю з плити і замісіть тісто лопаткою, поки воно не остигне до ледь теплої температури.
  5. Додавайте по одному сирі яйця в тісто, добре замішуючи лопаткою після кожного. Консистенція повинна нагадувати консистенцію тіста для оладок.
  6. Розігрійте духовку до 200°C, покрийте лист папером для випічки, наповніть кондитерський мішок або мішок зі зрізаним куточком заварним тістом.
  7. Нанесіть на покритий лист невеликі кола тіста діаметром приблизно 3 см кожне. Вийміть тісто з морозильника і виріжте з нього круги такого ж діаметра, як у пирожних. Покладіть на кожне коло заварного тіста шматочок пісочного тіста і поставте лист у розігріту духову шафу.
  8. Випікайте тістечка Шу при зазначеній температурі приблизно 12 хвилин. Вийміть лист із духовки і залиште на 3-5 хвилин охолоджуватися. Потім перекладіть тістечка на решітку і дайте їм повністю охолонути.
  9. Приготуйте крем для тістечок Шу: збийте холодні вершки до пишності протягом 3-5 хвилин. Не перестаючи збивати вершки, додайте вершковий сир та цукрову пудру (рекомендується просіювати її через сито).
  10. Замішуйте крем на середній швидкості до отримання однорідної консистенції. Зробіть хрестоподібний або круглий надріз знизу на кожному з тістечок. Можна, як варіант, просто аккуратно зрізати верхівку тістечок.
  11. Наповніть вершковим кремом кондитерський шприц або мішок і наповніть ним охолоджені вироби. Подавати тістечка Шу до столу найкраще відразу після приготування, поки тісто не пропиталося кремом. Смачного!

Додаткова інформація:

  • Тістечка Шу отримали свою назву на честь маршалів Французької імперії Ніколя Жюльена Жу (Nicolas Jean François de Chou) та Андре Массену (André Masséna). Цей десерт вважається одним з найвишуканіших у французькій кухні.
  • Тістечка Шу можна декорувати пудрою з цукру або шоколадною глазур'ю, щоб надати їм елегантного вигляду.
  • Цей рецепт дозволяє експериментувати з кольорами пирожних, додаючи харчовий барвник до пісочного тіста.
  • Тістечка Шу - чудовий вибір для особливих випадків, свят або просто для задоволення вашого бажання посмакувати солодощів.