Тістечка Шу
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Заварне тісто для тістечок:
- 4-5 яєць
- 250 мл чистої води
- 150 г борошна
- 100 г вершкового масла
- ½ ч.л. солі
- 1 ч.л. цукру
Пісочне тісто для тістечок Шу:
- 100 г борошна
- 100 г цукру
- 80 г вершкового масла
- харчовий барвник - за бажанням
Вершковий крем для тістечок:
- 500 г сиру
- 100 мл вершків 30-35%
- 80 г цукрової пудри
Рецепт приготування:
- Просійте борошно через сито (20 г борошна можна замінити какао-порошком), змішайте його з цукром і дрібно нарізаним вершковим маслом. Розітріть все руками та замісіть густе пісочне тісто.
- Розкатайте отримане тісто між двома аркушами паперу для випічки до товщини приблизно 2-3 мм і покладіть його в морозилку принаймні на півгодини.
- За цей час в окремій каструлі налийте воду, додайте нарізане вершкове масло, сіль, цукор і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до повної однорідності, а потім до кипіння.
- Відразу всипте все борошно і замісіть тісто лопаткою, поки воно не почне відставати від дна і стінок каструлі, збираючись в одну кулю. Зніміть каструлю з плити і замісіть тісто лопаткою, поки воно не остигне до ледь теплої температури.
- Додавайте по одному сирі яйця в тісто, добре замішуючи лопаткою після кожного. Консистенція повинна нагадувати консистенцію тіста для оладок.
- Розігрійте духовку до 200°C, покрийте лист папером для випічки, наповніть кондитерський мішок або мішок зі зрізаним куточком заварним тістом.
- Нанесіть на покритий лист невеликі кола тіста діаметром приблизно 3 см кожне. Вийміть тісто з морозильника і виріжте з нього круги такого ж діаметра, як у пирожних. Покладіть на кожне коло заварного тіста шматочок пісочного тіста і поставте лист у розігріту духову шафу.
- Випікайте тістечка Шу при зазначеній температурі приблизно 12 хвилин. Вийміть лист із духовки і залиште на 3-5 хвилин охолоджуватися. Потім перекладіть тістечка на решітку і дайте їм повністю охолонути.
- Приготуйте крем для тістечок Шу: збийте холодні вершки до пишності протягом 3-5 хвилин. Не перестаючи збивати вершки, додайте вершковий сир та цукрову пудру (рекомендується просіювати її через сито).
- Замішуйте крем на середній швидкості до отримання однорідної консистенції. Зробіть хрестоподібний або круглий надріз знизу на кожному з тістечок. Можна, як варіант, просто аккуратно зрізати верхівку тістечок.
- Наповніть вершковим кремом кондитерський шприц або мішок і наповніть ним охолоджені вироби. Подавати тістечка Шу до столу найкраще відразу після приготування, поки тісто не пропиталося кремом. Смачного!
Додаткова інформація:
- Тістечка Шу отримали свою назву на честь маршалів Французької імперії Ніколя Жюльена Жу (Nicolas Jean François de Chou) та Андре Массену (André Masséna). Цей десерт вважається одним з найвишуканіших у французькій кухні.
- Тістечка Шу можна декорувати пудрою з цукру або шоколадною глазур'ю, щоб надати їм елегантного вигляду.
- Цей рецепт дозволяє експериментувати з кольорами пирожних, додаючи харчовий барвник до пісочного тіста.
- Тістечка Шу - чудовий вибір для особливих випадків, свят або просто для задоволення вашого бажання посмакувати солодощів.