Торт Зебра в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г цукру
- 220 г борошна
- 2 яйця
- 100 г сметани
- 50 г горіхів (за бажанням)
- 1,5 ст.л. какао-порошку
- 1/2 ч.л. соди
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- Розбити яйця в миску та залишити їх протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Сметану змішати з содою та 2 ст.л. цукру, ретельно перемішати і залишити на 15 хвилин в окремій посудині.
- Просіяти борошно через сито. Горіхи очистити, дрібно нарізати і трохи підсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату.
- Збити яйця міксером на високій швидкості до утворення піни. Не припиняючи збивати яйця, додати тонким струмочком цукор і збивати ще 5-7 хвилин до пишності.
- Збиваючи яєчний крем, додавати по ложці сметану, добре збиваючи після кожного разу. Додати просіяне борошно, горіхи і розділити тісто на дві рівні частини.
- До однієї частини додати щіпку ваніліну, а до іншої просіяний крізь сито какао-порошок. Ретельно змішати тісто до однорідного кольору.
- Дно і стінки чаші мультиварки змастити вершковим маслом.
- На дно по центру чаші влити декілька ложок світлого тіста, потім в центр додати декілька ложок темного тіста, знову по черзі світлого і темного. Таким чином, додавати по 2 ложки поступово всі тісто.
- Запустити мультиварку в режимі "Випічка" на 50 хвилин.
- Після закінчення часу вийняти готовий торт Зебра з мультиварки за допомогою підставки для варіння на пару. Дати повністю остудитись та прикрасити за своїм смаком.
Цей рецепт торта Зебра в мультиварці дозволяє створити красиву та вишукану страву з мінімальними зусиллями. Цей торт стане ідеальним десертом для будь-якої святкової вечері або для звичайного чаювання з друзями та родиною. Варто спробувати його самому та насолодитись творінням кулінара-майстра!