Торт Зебра в мультиварці

Торт Зебра в мультиварці
4.2
(10)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г цукру
  • 220 г борошна
  • 2 яйця
  • 100 г сметани
  • 50 г горіхів (за бажанням)
  • 1,5 ст.л. какао-порошку
  • 1/2 ч.л. соди
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Розбити яйця в миску та залишити їх протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Сметану змішати з содою та 2 ст.л. цукру, ретельно перемішати і залишити на 15 хвилин в окремій посудині.
  3. Просіяти борошно через сито. Горіхи очистити, дрібно нарізати і трохи підсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату.
  4. Збити яйця міксером на високій швидкості до утворення піни. Не припиняючи збивати яйця, додати тонким струмочком цукор і збивати ще 5-7 хвилин до пишності.
  5. Збиваючи яєчний крем, додавати по ложці сметану, добре збиваючи після кожного разу. Додати просіяне борошно, горіхи і розділити тісто на дві рівні частини.
  6. До однієї частини додати щіпку ваніліну, а до іншої просіяний крізь сито какао-порошок. Ретельно змішати тісто до однорідного кольору.
  7. Дно і стінки чаші мультиварки змастити вершковим маслом.
  8. На дно по центру чаші влити декілька ложок світлого тіста, потім в центр додати декілька ложок темного тіста, знову по черзі світлого і темного. Таким чином, додавати по 2 ложки поступово всі тісто.
  9. Запустити мультиварку в режимі "Випічка" на 50 хвилин.
  10. Після закінчення часу вийняти готовий торт Зебра з мультиварки за допомогою підставки для варіння на пару. Дати повністю остудитись та прикрасити за своїм смаком.

Цей рецепт торта Зебра в мультиварці дозволяє створити красиву та вишукану страву з мінімальними зусиллями. Цей торт стане ідеальним десертом для будь-якої святкової вечері або для звичайного чаювання з друзями та родиною. Варто спробувати його самому та насолодитись творінням кулінара-майстра!