Рецепт приготування масляного бісквіту

Рецепт приготування масляного бісквіту
4.3
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 250 гр цукру
  • 220 гр вершкового масла
  • 200 гр борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця заздалегідь вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Масло залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Яйця відокремити від шкаралупи і збити злегка вінчиком до однорідного кольору. Борошно двічі просіяти разом із розпушувачем через сито.
  2. Потім збити масло міксером протягом хвилини до пишності. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, ванільний цукор і продовжувати змішувати ще 5 хвилин до утворення пишної кремової маси.
  3. Розігріти духовку до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити олією і присипати борошном. Збиваючи масляну масу міксером, вливати до неї по ложці яєчну суміш.
  4. Збивати доти, доки не закінчиться вся яєчна маса. Потім змішувати ще пару хвилин до утворення пишної однорідної маси. Поступово підмішати борошняну суміш і кілька разів вимішати масляне тісто лопаткою або ложкою, щоб воно стало однорідним.
  5. Викласти готове тісто в заздалегідь приготовлену форму і розрівняти поверхню. Випікати масляний бісквіт приблизно 40 хвилин до готовності. Потім вимкнути вогонь, прочинити дверцята духовки і залишити форму там на 15 хвилин.
  6. Вийняти форму, накрити легким рушником на 5 хвилин. Зняти рушник, обережно перекласти готовий масляний бісквіт на тарілку і нарізати його порційними шматочками. Приємного чаювання!

Цей простий рецепт масляного бісквіту може бути чудовим вибором для будь-якої вечері або солодкого десерту. Масляний бісквіт має ніжний та бархатистий смак, який ідеально поєднується з чаєм або кавою. Ви можете експериментувати з різними додатками, такими як свіжі фрукти, ягоди або шоколад, щоб створити унікальний смак.

Також цей рецепт може бути особливо корисним для тих, хто шукає десерт без глютену. Використовуйте безглютенову муку, щоб приготувати цей бисквіт без ризику алергії на глютен.