Рецепт пухкого кексу з ряжанкою та шоколадом

Рецепт пухкого кексу з ряжанкою та шоколадом
4.0
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр борошна
  • 250 гр шоколадного масла (можна замінити 200-220 гр звичайного масла з 1 ст.л. цукру і 1 ст.л. какао-порошку)
  • 3 яйця
  • 200 мл ряжанки 4%
  • 4 ст.л. цукру
  • 50 гр будь-яких горіхів (за бажанням)
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1-2 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування страви:

  1. Усі продукти заздалегідь вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин за кімнатної температури. Масло залишити в теплі, щоб воно розтануло і стало дуже м'яким. Тим часом просіяти через сито борошно з розпушувачем і розмішати.
  2. Горіхи очистити, подрібнити й обсмажити на сухій сковороді до появи аромату. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом.
  3. Якщо ви замінюєте шоколадне масло звичайним - його потрібно з'єднати з какао-порошком і розмішати до однорідності. Збити шоколадне масло міксером до пишності, потім вбити по одному яйця і ретельно збивати після кожного разу.
  4. Поступово всипати цукор, ванільний цукор і збивати ще 3-4 хвилини до пишності. Не перестаючи збивати, влити ряжанку. Після цього підмішати суху суміш до шоколадної, всипати горіхи та розмішати до однорідності.
  5. Кекс буде смачнішим і пишнішим, якщо не вимішувати тісто довго, а тільки кілька разів розмішати. Вилити тісто в заздалегідь приготовану форму, розрівняти і відправити в розігріту духову шафу.
  6. Готувати смачний кекс на ряжанці приблизно 50-60 хвилин. Після цього вийняти форму і накрити її легким рушником на 5-10 хвилин. Потім зняти рушник, обережно перекласти кекс на тарілку і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!

Підказки: Якщо кекс виходить недостатньо пухким, спробуйте додати більше розпушувача, або збийте масу довше, щоб досягти більшої пухкості. Також можна додати інші інгредієнти до тіста, наприклад, сушені фрукти, цукати або шматочки шоколаду.