Торт з полуницею в мультиварці

Торт з полуницею в мультиварці
4.9
(10)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт:

  • 200 мл кефіру 2,5%
  • 180 г борошна
  • 100 г цукру
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. кунжуту
  • 10 г ванільного цукру
  • 1/2 ч.л. соди

Сметанний крем:

  • 250 г сметани 20%
  • 200 г свіжої полуниці
  • 60 г цукру
  • 10 г ванільного цукру

Шоколадна глазур:

  • 20 г чорного шоколаду
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • 2-3 ягоди полуниці для прикрашання

Рецепт приготування:

  1. Какао-порошок просійте через сито, змішайте його з кефіром в одній мисці. Додайте цукор, ванильний цукор та розмішайте, залиште на деякий час при кімнатній температурі.
  2. Тим часом обсмажте кунжут до легкої рум'яності на сухій сковороді, як можно частіше помішуючи лопаткою. Додайте обсмажений кунжут до какао-маси та перемішайте.
  3. Просійте борошно через сито разом з содою і розмішайте, додайте отриману суху суміш до какао-маси з кунжутом. Перекладіть шоколадне тісто в мультиварку, перед цим змастивши чашу рослинною олією. 
  4. Випікайте шоколадний бісквіт до готовності в режимі "Випічка" протягом 1 години. Вийміть бісквіт за допомогою підставки для варки на пару, перекладіть його на тарілку та залиште охолоджуватись.
  5. Охолоджений бісквіт розріжте вздовж на 3 рівні частини. Деякі ягоди полуниці розітріть виделкою з 1-2 ст.л. сметани та намажте отриманою сумішшю поверхню нижнього та середнього коржа.
  6. Решту сметани перемішайте з цукром та ванільним цукром до повного розчинення кристалів. Помажте між коржами сметанним кремом, викладіть на крем порізані скибочками ягоди полуниці та складіть коржі в стопку.
  7. Для глазурі потрібно розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці шоколад, змішати його з розтертими ягодами полуниці, сметаною та цукром. Прикрасьте зібраний торт глазур'ю та цілими ягодами полуниці.
  8. Перед подачею шоколадний торт з полуницею та сметанним кремом повинен настоятись в холодильнику протягом не менше 4 годин.

Цей рецепт дуже простий та може стати відмінним варіантом для приготування десерту на будь-який випадок, чи то для святкування, чи для звичайного дня. Бісквіт в мультиварці стає дуже ніжним, а клубнічний крем та шоколадна глазур додають цьому десерту незабутнього смаку та аромату. Завдяки низькому вмісту калорій, такий торт можна з'їсти з задоволенням, забувши про зайву вагу. Крім того, приготування торту в мультиварці займає не так багато часу, як у традиційній духовці, тому це чудовий варіант для тих, хто хоче зекономити час та сили.

Якщо у вас є інші улюблені фрукти або ягоди, їх можна використовувати замість полуниці, щоб додати торту нових смакових відтінків. Також, якщо ви любите більш насичений шоколадний смак, можна додати більше кількості какао-порошку до бісквіту. Не забувайте, що дизайн торта залежить від вашої уяви та креативності. Ви можете прикрасити його свіжими фруктами, горіхами або цукерками. І не забувайте поділитися своїми враженнями від цього рецепту зі своїми близькими та друзями, щоб вони теж могли насолоджуватись цим чудовим десертом!