Торт з полуницею в мультиварці
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт:
- 200 мл кефіру 2,5%
- 180 г борошна
- 100 г цукру
- 3 ст.л. какао-порошку
- 2 ст.л. кунжуту
- 10 г ванільного цукру
- 1/2 ч.л. соди
Сметанний крем:
- 250 г сметани 20%
- 200 г свіжої полуниці
- 60 г цукру
- 10 г ванільного цукру
Шоколадна глазур:
- 20 г чорного шоколаду
- 2 ст.л. сметани
- 1 ст.л. цукрової пудри
- 2-3 ягоди полуниці для прикрашання
Рецепт приготування:
- Какао-порошок просійте через сито, змішайте його з кефіром в одній мисці. Додайте цукор, ванильний цукор та розмішайте, залиште на деякий час при кімнатній температурі.
- Тим часом обсмажте кунжут до легкої рум'яності на сухій сковороді, як можно частіше помішуючи лопаткою. Додайте обсмажений кунжут до какао-маси та перемішайте.
- Просійте борошно через сито разом з содою і розмішайте, додайте отриману суху суміш до какао-маси з кунжутом. Перекладіть шоколадне тісто в мультиварку, перед цим змастивши чашу рослинною олією.
- Випікайте шоколадний бісквіт до готовності в режимі "Випічка" протягом 1 години. Вийміть бісквіт за допомогою підставки для варки на пару, перекладіть його на тарілку та залиште охолоджуватись.
- Охолоджений бісквіт розріжте вздовж на 3 рівні частини. Деякі ягоди полуниці розітріть виделкою з 1-2 ст.л. сметани та намажте отриманою сумішшю поверхню нижнього та середнього коржа.
- Решту сметани перемішайте з цукром та ванільним цукром до повного розчинення кристалів. Помажте між коржами сметанним кремом, викладіть на крем порізані скибочками ягоди полуниці та складіть коржі в стопку.
- Для глазурі потрібно розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці шоколад, змішати його з розтертими ягодами полуниці, сметаною та цукром. Прикрасьте зібраний торт глазур'ю та цілими ягодами полуниці.
- Перед подачею шоколадний торт з полуницею та сметанним кремом повинен настоятись в холодильнику протягом не менше 4 годин.
Цей рецепт дуже простий та може стати відмінним варіантом для приготування десерту на будь-який випадок, чи то для святкування, чи для звичайного дня. Бісквіт в мультиварці стає дуже ніжним, а клубнічний крем та шоколадна глазур додають цьому десерту незабутнього смаку та аромату. Завдяки низькому вмісту калорій, такий торт можна з'їсти з задоволенням, забувши про зайву вагу. Крім того, приготування торту в мультиварці займає не так багато часу, як у традиційній духовці, тому це чудовий варіант для тих, хто хоче зекономити час та сили.
Якщо у вас є інші улюблені фрукти або ягоди, їх можна використовувати замість полуниці, щоб додати торту нових смакових відтінків. Також, якщо ви любите більш насичений шоколадний смак, можна додати більше кількості какао-порошку до бісквіту. Не забувайте, що дизайн торта залежить від вашої уяви та креативності. Ви можете прикрасити його свіжими фруктами, горіхами або цукерками. І не забувайте поділитися своїми враженнями від цього рецепту зі своїми близькими та друзями, щоб вони теж могли насолоджуватись цим чудовим десертом!