Рецепт чіабати в хлібопічці
Кухня
Інгредієнти:
Опара для чіабати в хлібопічці:
- 320 гр борошна
- 220 мл чистої теплої води
- пів-ч.л. сухих дріжджів
Тісто для чіабатти в хлібопічці:
- готова опара
- 250-260 гр борошна
- 220 гр чистої теплої води
- 2 ст.л. оливкової олії
- півтори ч.л. солі
- півтори ч.л. сухих дріжджів
Рецепт приготування страви:
- Усі інгредієнти для опари скласти в чашу хлібопічки та увімкнути режим Пельмені. Можна замінити будь-яким іншим режимом, у якому хлібопічка змішує всі продукти. Замішувати кілька хвилин до повної однорідності.
- Залишити підніматися опару для чіабати в хлібопічці або в теплі на 2-3 години (30-35С). Дістати опару з хлібопічки, обім'яти руками (можна змочити їх у воді чи рослинній олії, щоб маса не прилипала).
- Обернути тісто харчовою плівкою (або покласти в миску і накрити плівкою) і відправити в холодильник мінімум на 10 годин, можна зберігати його там до 3 діб. Вийняти опару для чіабати, зняти плівку і залишити на годину за кімнатної температури.
- Через годину викласти опару в хлібопічку, додати половину води, дріжджі, сіль і перемішати. Потім всипати борошно, сіль і вимішувати тісто для чіабати в хлібопічці приблизно 5-6 хвилин на середній швидкості (підійде режим Пельмені).
- У цей час поступово додавати воду, що залишилася. Потім перекласти тісто з хлібопічки на присипаний борошном стіл. Обережно розтягнути тісто у великий квадрат, скласти спочатку одні краї до центру (накриваючи один на одного), а потім інші.
- "Конверт" із тіста перевернути швами донизу і залишити на півгодини, присипавши борошном або накривши харчовою плівкою, повторити процедуру складання тіста конвертом, присипати борошном і покласти швами донизу.
- Залишити хліб підніматися на 2 години за кімнатної температури, присипавши борошном або накривши харчовою плівкою. Обережно розрізати хліб на дві рівні частини, присипати обидві буханки борошном і залишити настоюватися протягом години під харчовою плівкою або легким рушником.
- Після цього перекласти чіабатту на застелене пергаментним папером деко, поставити в розігріту духову шафу до 230/50С. При цьому поставити на нижню полицю форму з окропом.
- Через 15 хвилин вийняти форму з водою, зменшити температуру до 180С і випікати чіабатту до готовності ще 5-7 хвилин. Якщо ви хочете приготувати чіабатту в хлібопічці, перекладіть тісто в чашу і встановіть зручний для вас режим (підійде Основний режим, на якому ви завжди печете хліб).
- Приблизно через 40 хвилин вийняти готову чіабатту з хлібопічки і дати їй охолонути на решітці. Подавати готовий хліб як закуску або використовувати в приготуванні бутербродів. Смачного!
Цей рецепт чіабати в хлібопічці дає змогу створити смачний і ароматний хліб із пористою структурою. Ви можете замінити опару на живі дріжджі та використовувати різні види борошна, щоб додати хлібу більше текстури та смаку. Цей хліб ідеально підходить для використання як основи для бутербродів, тартів або просто подавайте його з оливковою олією та бальзамічним оцтом як закуску. Тож спробуйте приготувати цей італійський хліб у хлібопічці та насолоджуйтеся неперевершеним смаком і ароматом.