Шарлотка на сковороді

Шарлотка на сковороді
3.9
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 150 г борошна
  • ½ ч.л. соди, гашеної оцтом
  • ¼ ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування:

  1. Яблука вимити, видалити серцевину та нарізати м’якоть тонкими часточками разом із шкіркою. Полити яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  2. У миску вбити яйця і збити міксером до отримання пишної світлої маси. Поступово, не припиняючи збивати, додавати цукор і збивати яєчну масу близько 5-7 хвилин на високій швидкості.
  3. Борошно просіяти через сито і додати до яєчної маси. Соду, гашену оцтом, швидко додати у бісквітне тісто та перемішати.
  4. Сковороду змастити рослинною олією або вершковим маслом, поставити на середній вогонь, виложити яблука та припудрити їх 1 ст.л. цукру з корицею.
  5. Через 1-2 хвилини влити в сковороду тісто, накрити кришкою та зменшити вогонь до мінімуму. Готувати шарлотку на сковороді приблизно 20 хвилин. Потім перевернути пиріг на іншу сторону та готувати ще 10-15 хвилин під кришкою.
  6. Вийняти готову шарлотку на тарілку, посипати цукровою пудрою і подавати до чаю. Якщо хочете, щоб ваша шарлотка була ще більш ароматною, спробуйте додати до тіста трохи мускатного горіха, іншої прянощі або ваніліну.

Шарлотка може бути ще смачнішою, якщо ви додасте до неї розпушувач, такий як підкислене молоко або кефір. Це додасть шарлотці ще більше пухкості та м’якості.

Для додання більш свіжого смаку, спробуйте додати до яблук свіжої м'яти або лимонного вершкового соусу.

Шарлотку можна подавати зі збитими вершками, морозивом або фруктовим соусом. Вона також добре підходить як десерт на будь-який святковий стіл або просто для швидкого перекусу.