Шоколадне печиво

Шоколадне печиво
4.5
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 325 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 150 гр чорного або молочного шоколаду (для прикраси, не обов'язково)
  • 150 гр цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування страви:

  1. Масло залишити попередньо на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Потім збити його міксером, поступово підсипаючи цукор і ванільний цукор. Не перестаючи збивати, додати яйце, змішувати до однорідності.
  2. Всипати какао-порошок і збивати до рівномірного шоколадного кольору. Поступово підмішати борошно з розпушувачем і вимісити тісто до однорідності. Сформувати з нього кулю і викласти на плоску поверхню.
  3. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Тісто розкачати качалкою в пласт близько 0,5-1 см завтовшки і вирізати з нього будь-які фігурки спеціальними формочками для печива або склянкою/рюмкою.
  4. Перекласти всі заготовки печива на деко і відправити в розігріту духову шафу. Випікати шоколадне печиво близько 20 хвилин до готовності. Через зазначений час вийняти деко з духовки і залишити остигати на 10-15 хвилин.
  5. Поки остигає готове печиво, приготувати шоколадну глазур. Шоколад поламати на шматочки і скласти в невелику ємність, встановити її над водяною банею. Нагрівати шоколад, помішуючи, поки він повністю не розчиниться.
  6. Наприкінці можна додати до розтопленого шоколаду шматочок вершкового масла і перемішати. Тоді глазур буде блискучою. Покрити готове печиво шоколадною глазур'ю і повернути на деко.
  7. Печиво з шоколадом має настоятися в холоді близько 15 хвилин для застигання глазурі. Шоколадне печиво готове, можна подавати його до чаю або кави. Смачного! 

Деякі варіації цього рецепту можуть включати додавання горіхів, фруктів або цукатів до тіста. Щоб зберегти свіжість печива, його можна зберігати в герметичній упаковці або контейнері.

Це печиво також можна використовувати як подарунок для різних свят або просто, як приємну додачу до кави чи чаю. Завжди можна знайти привід для того, щоб приготувати цю смачну та ароматну випічку!