Рецепт італійської чіабатти в домашніх умовах

Рецепт італійської чіабатти в домашніх умовах
4.2
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна
  • 350 мл чистої води
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. солі
  • пів-ч.л. цукру
  • 2-3 гр сухих дріжджів (пів-ч.л.)

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти у велику миску через сито разом із дріжджами та сіллю, додати цукор і ретельно розмішати. У центрі сухої суміші зробити заглиблення і влити туди воду, перемішати.
  2. Потім влити оливкову олію і вимісити тісто ложкою до однорідного стану. Накрити миску кришкою або харчовою плівкою. Залишити тісто для чіабати на 8 годин для підйому (можна на 12) при кімнатній температурі (близько 20-25С).
  3. Потім викласти тісто, що піднялося, на присипану борошном поверхню, обережно руками розтягнути його у великий квадрат. Загорнути спочатку одні краї квадрата до центру (класти їх один на одного), а потім інші.
  4. Перевернути отриманий "конверт" швами вниз і накрити харчовою плівкою. Залишити дріжджове тісто для чіабати на 2 години. Після цього обережно(!) розрізати отриманий хліб на три або дві рівні частини, кожну обережно присипати борошном.
  5. Духовку розігріти до 250С, деко застелити пергаментним папером і присипати його борошном. На нижню полицю поставити форму з окропом (але рівень води не повинен бути вище половини форми).
  6. Відправити деко з хлібом у розігріту духову шафу на 15 хвилин. Після цього вийняти форму з водою і зменшити температуру до 220С. Готувати чіабатту в духовці ще 10-15 хвилин до готовності при зазначеній температурі.
  7. Вийняти деко, обережно зняти хліб і остудити на решітці. Класична чіабатта готова, італійський хліб можна подавати як закуску, а також використовувати під час приготування бутербродів. Смачного! 

Чіабатта може бути використана для приготування бутербродів, як доповнення до супів, салатів чи ж з'їдена як закуска з оливковою олією та спеціями. Цей рецепт - це ідеальний спосіб насолодитися традиційним італійським хлібом в затишку власного дому. Спробуйте приготувати чіабатту самостійно та насолоджуйтесь вишуканим смаком!