Яблука у тісті

Яблука у тісті
4.5
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 середні яблука
  • 80 г грецьких горіхів
  • 50 г кураги
  • 50 г сушеного інжиру
  • 50 г ізюма
  • 2 конфети іриски (не обов'язково)
  • 1-2 ч.л. меду або цукру

Тісто для запечених яблук:

  • 200 г борошна
  • 100 мл чистої води
  • 1 яйце
  • 50 г крохмалю
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. У миску вбити яйце, додати сіль, влити воду, лимонний сік і збити все виделкою до однорідності. Поступово додавати борошно з крохмалем, просіюючи їх через сито.
  2. Вимісити м'яке тісто, в кінці додавши м'яке вершкове масло. Огорнути тісто харчовою плівкою і відправити на годину в холодильник.
  3. Яблука помити і аккуратно вирізати серцевину. Інжир порізати невеликими шматочками, горіхи очистити, дрібно порізати і трохи обсмажити на сухій сковороді.
  4. Змішати в невеликому посуді подрібнений інжир з курагою, ізюмом та горіхами.
  5. Нафарширувати яблука отриманою сумішшю, покласти половину іриски в кожну начинку, полити яблука медом або посипати цукром.
  6. Тісто вийняти з холодильника, розкатати в тонкий пласт і вирізати з нього круги  відповідного розміру. Огорнути начинені яблука тістом, з'єднати і защипати краї тіста зверху.
  7. Вбити сире яйце в невелику посудину та збити виделкою до однорідності. Змастити яйцем тісто на яблуках, посипати їх 1 ст.л. цукру і відправити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
  8. Запікати яблука у тісті протягом приблизно 15 хвилин до готовності. Вийняти готові яблука у тісті з духовки, дати їм охолонути як мінімум 10-15 хвилин і подавати до столу. Смачного!

Цей десерт може бути чудовим доповненням до будь-якого обіду або вечері, а також чудово підійде для святкового столу. Яблука в тісті з медово-горіховою начинкою - це смачно, корисно і легко готується. Можна використовувати різні види яблук, щоб змінити смак та текстуру десерту. Насолоджуйтеся!