Яблука у тісті
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середні яблука
- 80 г грецьких горіхів
- 50 г кураги
- 50 г сушеного інжиру
- 50 г ізюма
- 2 конфети іриски (не обов'язково)
- 1-2 ч.л. меду або цукру
Тісто для запечених яблук:
- 200 г борошна
- 100 мл чистої води
- 1 яйце
- 50 г крохмалю
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. лимонного соку
- 0,5 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- У миску вбити яйце, додати сіль, влити воду, лимонний сік і збити все виделкою до однорідності. Поступово додавати борошно з крохмалем, просіюючи їх через сито.
- Вимісити м'яке тісто, в кінці додавши м'яке вершкове масло. Огорнути тісто харчовою плівкою і відправити на годину в холодильник.
- Яблука помити і аккуратно вирізати серцевину. Інжир порізати невеликими шматочками, горіхи очистити, дрібно порізати і трохи обсмажити на сухій сковороді.
- Змішати в невеликому посуді подрібнений інжир з курагою, ізюмом та горіхами.
- Нафарширувати яблука отриманою сумішшю, покласти половину іриски в кожну начинку, полити яблука медом або посипати цукром.
- Тісто вийняти з холодильника, розкатати в тонкий пласт і вирізати з нього круги відповідного розміру. Огорнути начинені яблука тістом, з'єднати і защипати краї тіста зверху.
- Вбити сире яйце в невелику посудину та збити виделкою до однорідності. Змастити яйцем тісто на яблуках, посипати їх 1 ст.л. цукру і відправити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
- Запікати яблука у тісті протягом приблизно 15 хвилин до готовності. Вийняти готові яблука у тісті з духовки, дати їм охолонути як мінімум 10-15 хвилин і подавати до столу. Смачного!
Цей десерт може бути чудовим доповненням до будь-якого обіду або вечері, а також чудово підійде для святкового столу. Яблука в тісті з медово-горіховою начинкою - це смачно, корисно і легко готується. Можна використовувати різні види яблук, щоб змінити смак та текстуру десерту. Насолоджуйтеся!