Кекс з гарбузом

Кекс з гарбузом
4.4
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600-700 г гарбуза
  • 300 г борошна
  • 150 г коричневого цукру (або замінити на звичайний)
  • 150 г білого цукру
  • 2 яйця
  • 100 мл рослинної олії
  • терта цедра 1 апельсина (необов'язково)
  • 50 г горіхів грецьких (необов'язково)
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1/4 ч.л. меленого кардамону

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати м’яку частину на невеликі шматочки. Гарбуз можна відварити в киплячій воді протягом 15-20 хвилин або запекти в духовці до м'якості протягом 30-40 хвилин при температурі 180С.
  2. М'якоть гарбуза подрібнити блендером до стану пюре. Протерти гарбузове пюре через сито. Горіхи дрібно нарізати та підсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
  3. Просіяне борошно з розпушувачем ретельно перемішати у окремій мисці. До гарбузного пюре додати всі спеції, цукор та перемішати.
  4. Додати рослинну олію та ретельно перемішати віночком до однорідності.
  5. У окрему миску розбити яйця та збити їх віночком до пишності. Додати яєчну суміш до гарбузного пюре та перемішати.
  6. Поступово додавати в гарбузову масу борошно, помішуючи до однорідного тіста. Під кінець додати підсмажені горіхи.
  7. Викласти тісто у заздалегідь приготовлену форму, змащену вершковим маслом та посипану борошном (заповнювати форму тістом потрібно на 3/4 об'єму). Запікаємо кекс з гарбузом приблизно 50 хвилин до готовності.
  8. Готовий гарбузний кекс викладіть на решітку, дайте трохи охолонути та прикрасьте за своїм смаком. Насолоджуйтесь!

Цей кекс з гарбузом та спеціями - ідеальні ласощі для холодних осінніх вечорів. Він може бути чудовою альтернативою звичайному банальному пирогу. Можливо покращити рецепт, додавши до кексу насіння або плоди ягід. А щоб кекс з гарбузом виглядав ще апетитніше, можна прикрасити його меренгою, шоколадом, ягодами або горіхами.