Кекс з гарбузом
Кухня
Інгредієнти:
- 600-700 г гарбуза
- 300 г борошна
- 150 г коричневого цукру (або замінити на звичайний)
- 150 г білого цукру
- 2 яйця
- 100 мл рослинної олії
- терта цедра 1 апельсина (необов'язково)
- 50 г горіхів грецьких (необов'язково)
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
- 1/4 ч.л. меленого кардамону
Рецепт приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати м’яку частину на невеликі шматочки. Гарбуз можна відварити в киплячій воді протягом 15-20 хвилин або запекти в духовці до м'якості протягом 30-40 хвилин при температурі 180С.
- М'якоть гарбуза подрібнити блендером до стану пюре. Протерти гарбузове пюре через сито. Горіхи дрібно нарізати та підсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
- Просіяне борошно з розпушувачем ретельно перемішати у окремій мисці. До гарбузного пюре додати всі спеції, цукор та перемішати.
- Додати рослинну олію та ретельно перемішати віночком до однорідності.
- У окрему миску розбити яйця та збити їх віночком до пишності. Додати яєчну суміш до гарбузного пюре та перемішати.
- Поступово додавати в гарбузову масу борошно, помішуючи до однорідного тіста. Під кінець додати підсмажені горіхи.
- Викласти тісто у заздалегідь приготовлену форму, змащену вершковим маслом та посипану борошном (заповнювати форму тістом потрібно на 3/4 об'єму). Запікаємо кекс з гарбузом приблизно 50 хвилин до готовності.
- Готовий гарбузний кекс викладіть на решітку, дайте трохи охолонути та прикрасьте за своїм смаком. Насолоджуйтесь!
Цей кекс з гарбузом та спеціями - ідеальні ласощі для холодних осінніх вечорів. Він може бути чудовою альтернативою звичайному банальному пирогу. Можливо покращити рецепт, додавши до кексу насіння або плоди ягід. А щоб кекс з гарбузом виглядав ще апетитніше, можна прикрасити його меренгою, шоколадом, ягодами або горіхами.