Торт "Їжа диявола"

Торт "Їжа диявола"
4.0
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Коржі для торта "Їжа диявола":

  • 300 г борошна
  • 200 г сиру рікотта
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 80 мл молока
  • 80 г чорного шоколаду
  • 3 ст. л. какао-порошку
  • 1 ч. л. розпушувача тіста
  • 1/3 ч. л. меленої кориці
  • 1/3 ч. л. солі
  • щіпка ванільного цукру

Крем для торта:

  • 250 г сиру рікотта
  • 150 г молочного або чорного шоколаду

Для прикраси:

  • 3-5 шоколадних конфет
  • 30-40 г чорного шоколаду

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте всі інгредієнти для торта. Вершкове масло, курячі яйця та сир вийміть з холодильника заздалегідь, щоб вони набрали кімнатної температури, а масло стало м'яким.
  2. Розтоплене масло поєднайте з сиром і збийте міксером до однорідної маси на високій швидкості.
  3. Влийте молоко, додайте сирі яйця, ретельно збиваючи масу міксером після кожного разу.
  4. Поступово всипте цукор тонким струмочком і збивайте до повного розчинення крихти.
  5. Шоколад дрібно поріжте і розтопіть на водяній бані. Влийте в тісто і перемішайте.
  6. В окрему миску просійте через сито борошно з какао-порошком, розпушувачем, корицею, сіллю і ванільним цукром.
  7. Ретельно перемішайте суху суміш віночком.
  8. Введіть борошняну суміш в яєчно-масляну масу.
  9. Збийте тісто на низькій швидкості міксером.
  10. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і обсипте борошном дно та бортики. Викладіть тісто в форму і відправте в розігріту до 200°C духовку на 20-25 хвилин.
  11. Коли корж повністю спекеться, вийміть його з духовки і обережно дістаньте з форми. Викладіть бісквіт на решітку і дайте йому повністю охолонути.
  12. Шоколад для крема розтопіть на водяній бані, постійно помішуючи виделкою. Важливо не перегріти шоколад, щоб не порушити його структуру.
  13. Поєднайте сир кімнатної температури з розтопленим шоколадом в одній мисці.
  14. Збийте крем міксером на високій швидкості і охолодіть його. Потім накрийте миску з кремом для торта харчовою плівкою і приберіть в холодильник на час охолодження коржу.
  15. Охолоджений шоколадний бісквіт для торта "Їжа диявола" розріжте вздовж на два рівні круглі коржі.
  16. Змастіть нижній корж приблизно 2/3 частинами крему.
  17. Накрийте змащений корж другим коржем.
  18. Огорныть торт харчовою плівкою (або щільно накрийте посуд мискою) і відправте на ніч у холодильник для просочення. Крем, що залишився, також приберіть на цей час в холодильник, накрийте кришкою або плівкою.
  19. Просочений торт наступного дня змастіть залишеним кремом.
  20. Прикрасьте верх шоколадного торту "Їжа диявола" шматочками конфет і грубо нарізаним шоколадом. Поріжте на шматочки і подавайте до столу. Смачного чаювання!

Цікаво, що:

Цей торт отримав свою назву "Їжа диявола" завдяки інтенсивному смаку чорного шоколаду та аромату кориці. Він стане чудовим десертом для особливих випадків та святкових подій. Подаруйте смакове задоволення собі та своїм близьким, спробувавши цей чарівний торт.