Печиво на сирих жовтках

Печиво на сирих жовтках
4.9
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 220 г вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 6 яєчних жовтків
  • 2 ст.л. молока

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло порубайте великими шматочками, залиште на півгодини в теплі, щоб воно розтопилося. Потім збийте його разом з цукром за допомогою міксера на високій швидкості, доки не отримаєте світлий та пухнастий крем.
  2. Цукор повинен майже повністю розчинитися у маслі.
  3. Додайте 5 жовтків, добре перемішуючи після додавання кожного з них міксером.
  4. Повинна вийти ніжна жовтовата маса.
  5. Просійте борошно крізь сито і додайте до жовткової суміші.
  6. Вимішайте м'яке та не липке до рук тісто.
  7. Розкатайте тісто в тонкий шар і виріжте з нього печиво будь-якої форми - за допомогою спеціальних фігурних форм або звичайної склянки з гострими краями.
  8. Решту (шостий) жовток розмішайте віночком або виделкою разом з молоком і промажте цим міксом печиво.
  9. Нанесіть на поверхню кожного печива будь-які візерунки за допомогою зубочистки - малюнок залишиться після випікання.
  10. Перенесіть печиво з жовтками на лист, вкритий пекарським папером, і відправте в розігріту духовку.
  11. Випікайте жовткове печиво протягом 12-15 хвилин, доки верх не стане золотистим. Як тільки верх зарум'яниться - вийміть лист з духовки і залиште його охолоджуватися.
  12. Готове домашнє печиво на сирих жовтках приємно смакувати теплим, запиваючи молоком, але воно залишається смачним і після повного охолодження. Смачного!

Цікава фактична додаткова інформація:

Українське печиво - це не просто смачна випічка, а частина національної культури. У минулому воно готувалося на свята та родинні свячення. Його форма і прикраси можуть бути різними, від різьблених орнаментів до символів удачі. Такий десерт завжди радує як дорослих, так і дітей, і є символом затишку і гостинності в українській кухні.