Млинцевий торт з сиром та грибами

Млинцевий торт з сиром та грибами
4.5
(11)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8 готових млинців (за вашим улюбленим рецептом)
  • 0,5 кг печериць
  • 200 г твердого сиру
  • 100 г сметани 20%
  • 1 цибулина
  • 1/3 ч.л. солі
  • чорний мелений перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте млинці за вашим улюбленим рецептом. Рекомендується використовувати млинці на молоці або молоці з водою, оскільки вони стають тонкими і міцними.
  2. Відіберіть кілька великих печериць, помийте їх і наріжте тонкими пластинками для прикрашання торта.
  3. Решту грибів помийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками.
  4. Очистіть цибулину і наріжте дрібними кубиками.
  5. На сковорідці рівномірно розподіліть 1 ст. л. рослинного масла та обсмажте пластинки грибів з обох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки, приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Перекладіть гриби на паперовий рушник, щоб позбавитися від зайвого масла.
  6. На цю ж сковороду додайте ще ложку масла та поставте на вогонь. Додайте нарізану цибулю та обсмажте її близько 5 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи лопаткою.
  7. Додайте на сковороду гриби і смажте їх разом з цибулею, помішуючи, доки не виділиться сік. Потім дайте грибам потушитися у власному соку, поки весь сік не випарується.
  8. Як тільки майже весь сік випарується, додайте до грибів сметану.
  9. Перемішайте, додайте сіль і перець за смаком (не пересоліть, оскільки сир вже солоний, начинка може стати солонуватою). Тушкуйте печериці у сметані близько 5-7 хвилин.
  10. Тертий сир подрібніть та поділіть на 8 рівних за вагою частин.
  11. Форму для випічки змастіть рослинним маслом і покладіть на дно перший млинець.
  12. Рівномірно розподіліть по поверхні млинця 1,5-2 ст. ложки грибної начинки.
  13. Посипте начинку 1/8 частиною сиру.
  14. Таким чином, складайте у стопку всі млинці, перекладаючи їх сирно-грибною начинкою.
  15. Покрийте верх млинцевого торту залишками тертого сиру і розташуйте пластинки грибів, обсмажених на маслі.
  16. Запекайте млинцевий торт із сиром та грибами в духовці протягом півгодини при 180°C. Вийміть форму, прикрасьте торт свіжою зеленню і дайте трохи остигнути. Цей торт смачний як теплим, так і охолодженим.

Насолоджуйтеся вашим власноруч приготованим млинцевим тортом із печерицями та сиром!