Млинцевий торт з сиром та грибами

Кухня
Інгредієнти:
- 8 готових млинців (за вашим улюбленим рецептом)
- 0,5 кг печериць
- 200 г твердого сиру
- 100 г сметани 20%
- 1 цибулина
- 1/3 ч.л. солі
- чорний мелений перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Приготуйте млинці за вашим улюбленим рецептом. Рекомендується використовувати млинці на молоці або молоці з водою, оскільки вони стають тонкими і міцними.
- Відіберіть кілька великих печериць, помийте їх і наріжте тонкими пластинками для прикрашання торта.
- Решту грибів помийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками.
- Очистіть цибулину і наріжте дрібними кубиками.
- На сковорідці рівномірно розподіліть 1 ст. л. рослинного масла та обсмажте пластинки грибів з обох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки, приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Перекладіть гриби на паперовий рушник, щоб позбавитися від зайвого масла.
- На цю ж сковороду додайте ще ложку масла та поставте на вогонь. Додайте нарізану цибулю та обсмажте її близько 5 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи лопаткою.
- Додайте на сковороду гриби і смажте їх разом з цибулею, помішуючи, доки не виділиться сік. Потім дайте грибам потушитися у власному соку, поки весь сік не випарується.
- Як тільки майже весь сік випарується, додайте до грибів сметану.
- Перемішайте, додайте сіль і перець за смаком (не пересоліть, оскільки сир вже солоний, начинка може стати солонуватою). Тушкуйте печериці у сметані близько 5-7 хвилин.
- Тертий сир подрібніть та поділіть на 8 рівних за вагою частин.
- Форму для випічки змастіть рослинним маслом і покладіть на дно перший млинець.
- Рівномірно розподіліть по поверхні млинця 1,5-2 ст. ложки грибної начинки.
- Посипте начинку 1/8 частиною сиру.
- Таким чином, складайте у стопку всі млинці, перекладаючи їх сирно-грибною начинкою.
- Покрийте верх млинцевого торту залишками тертого сиру і розташуйте пластинки грибів, обсмажених на маслі.
- Запекайте млинцевий торт із сиром та грибами в духовці протягом півгодини при 180°C. Вийміть форму, прикрасьте торт свіжою зеленню і дайте трохи остигнути. Цей торт смачний як теплим, так і охолодженим.
Насолоджуйтеся вашим власноруч приготованим млинцевим тортом із печерицями та сиром!