Морквяно-яблучний пиріг

Морквяно-яблучний пиріг
3.9
(8)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300-350 г моркви
  • 300 г борошна
  • 4 яйця
  • 2 середні яблука
  • 200 г цукру
  • 100 мл рослинної олії
  • 15 г розпушувача тіста

Крем для морквяно-яблучного пирога:

  • 200 мл вершків 30-35%
  • 50 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Очистіть моркву від шкірки і наріжте її крупними шматками. Відваріть у киплячій підсоленій воді до м'якості (приблизно 30 хвилин). Після цього трохи охолодіть її та подрібніть в пюре за допомогою блендеру або м'ясорубки.
  2. Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину і натріть м'якоть на великій тертці, збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
  3. Додайте яблука та цукор до морквяного пюре, перемішайте.
  4. Влийте рослинну олію, вбийте по одному яйця і перемішайте. Поступово введіть борошно та розпушувач.
  5. Перекладіть морквяно-яблучне тісто в форму для випічки і відправте в розігріту до 180°C духовку. Випікайте пиріг протягом 45 хвилин до рум'яної скоринки.
  6. Вершки збийте до стійких піков, всипте цукрову пудру та ретельно змішувайте до її повного розчинення. Змастіть кремом поверхню пирога і залиште на півгодини в холодильнику. Поріжте порційними шматочками. Смачного!

Зауваження:

Цей солодкий пиріг з моркви та яблук додасть тепла вашому осінньому дню та подарує чудовий смак. Спробуйте його і поділіться враженнями з друзями!