Класичний чізкейк у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г сиру Маскарпоне
- 300 г пісочного печива
- 5 яєць
- 250 г сметани 20% або 25%
- 150 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 3 ст.л. крохмалю
- 5 г ванільного цукру (1 ч.л. з гіркою)
Рецепт приготування:
- Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або качалки до стану дрібної крихти.
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовці, охолодіть та додайте до печива. Потім додайте одне сире яйце та ще раз добре перемішайте.
- Ущільніть основу з печива на дні чаші мультиварки, сформуйте бортики висотою близько 3 см.
- З'єднайте у відповідному за розмірами посуді сир Маскарпоне зі сметаною та жовтками (4 шт), збийте масу міксером на невеликій швидкості до однорідного кольору. Додайте цукор, ванільний цукор та збивайте ще 1-2 хвилини.
- Білки охолодіть кілька хвилин у морозилці, а потім збийте міксером на великій швидкості до стійких піків. Перемішайте білкову піну лопаткою з сирним кремом.
- Викладіть готовий крем зверху на основу з печива в мультиварці та рівномірно розподіліть по поверхні чізкейка. Якщо начинка трохи вища за бортики - це нормально, вона опуститься під час випічки.
- Готуйте класичний чізкейк у мультиварці рівно одну годину у режимі "Випічка". Після завершення програми відімкніть мультиварку від мережі та залиште пиріг всередині до повного охолодження (ні в якому разі не відкривайте кришку). Потім вийміть чізкейк з мультиварки за допомогою підставки для варки на пару, поставте чізкейк в холодильник на ніч (принаймні на 6-8 годин).
- Готовий ванільний чізкейк прикрасьте за вашим смаком: тертим або розтопленим шоколадом, свіжими ягодами, топінгом, джемом або соусом і подавайте до столу. Смачного!
Цей чизкейк з ванільним кремом точно стане вашим улюбленим десертом. Він має неймовірну ніжність та багатий смак ванілі, який розкривається з кожним ковтком. Приготування в мультиварці робить процес ще простішим, а результат - неперевершеним. Спробуйте цей рецепт, порадуйте своїх близьких смачним чізкейком!