Кулеб'яка з м'ясом - Ароматний пиріг для сімейних заходів
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для кулебяки з м'ясом:
- 600 гр борошна
- 200 мл молока
- 2 яйця (+ яйце для змащення)
- 12 гр сухих дріжджів
- 3 ст.л. вершкового масла (+10-15 гр вершкового масла для змащення)
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
М'ясна начинка для кулебяки:
- 0,5 кг м'яса (або фаршу)
- 2 цибулини
- 20 гр вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування тіста для кулебяки з м'ясом. Молоко підігріти до 40С, половину з'єднати з цукром, дріжджами і гарненько розмішати виделкою. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці (35-40С).
- Яйця і вершкове масло залишити в теплі на 10 хвилин. Потім вбити яйця в окрему миску і збити вінчиком із сіллю до однорідності. Вершкове масло розтопити, остудити і влити до яєць, розмішати все вінчиком або виделкою.
- З'єднати яєчну і дріжджову суміш, розмішати виделкою. До отриманої маси підмішати просіяне борошно і замісити однорідне тісто. Накрити тісто легким рушником, залишити його в теплі на 1 годину.
- Тим часом приготувати м'ясну начинку для кулебяки. М'ясо (бажано використовувати свинину) промити, обсушити та пропустити через м'ясорубку. За бажанням можна подрібнити м'ясо ножем на дуже дрібні шматочки.
- Цибулю очистити й порізати маленькими кубиками. На пательні розтопити вершкове масло і викласти подрібнену цибулю. Смажити її близько 3-4 хвилин до золотистого кольору на помірному вогні та додати фарш/м'ясо.
- Смажити м'ясо з цибулею на сковорідці близько 10 хвилин, помішуючи і розминаючи грудочки фаршу лопаткою. Ближче до кінця додати сіль, перець і спеції за смаком. Зняти сковорідку з плити, накрити кришкою і залишити на півгодини остигати.
- Через годину розкачати тісто в овал і дати йому настоятися в теплому місці 10-15 хвилин. Потім викласти по центру начинку з м'яса/фаршу, накрити її краями тіста. З'єднати і защипати краї тіста будь-яким способом.
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером і перекласти на нього пиріг. Поки розігрівається духовка, кулеб'яка має настоятися в теплі. Яйце вбити в миску, збити виделкою, змастити ним поверхню пирога і відправити його в розігріту духову шафу.
- Випікати кулеб'яку з м'ясом близько 40 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко й одразу змастити поверхню м'ясної кулебяки вершковим маслом. Кулеб'яка з м'ясною начинкою смачна і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Кулеб'яка з м'ясом - це страва, яка прикрасить будь-який сімейний захід. Цей ароматний пиріг зі свіжою і соковитою м'ясною начинкою здатний змусити всіх членів сім'ї заплющити очі від задоволення. Тонке тісто, що тане в роті, і неповторний смак м'ясної начинки роблять цю страву незабутньою. Запашний аромат, який наповнює кухню під час приготування, викличе апетит і створить особливу атмосферу затишку та радості. Приготуйте цю кулеб'яку з м'ясом і подаруйте собі та своїм близьким гастрономічне задоволення!