Торт з персиками

Торт з персиками
3.7
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта з персиками:

  • 4 яйця
  • 200 гр цукру
  • 150 гр борошна

Начинка для персикового торта:

  • 3 банки консервованих персиків (близько 900 гр), можна замінити свіжими персиками (близько 600-700 гр)
  • 400 мл йогурту (бажано персикового)
  • 300 гр сиру будь-якої жирності
  • 300 мл персикового соку (можна замінити яблучним або сиропом від консервованих персиків)
  • 200 мл вершків будь-якої жирності (бажано не менше 15%)
  • 180 гр абрикосового варення
  • 4 ст.л. цукру
  • 40 гр желатину
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати бісквіт для торта з персиками. Яйця вбити в миску і залишити на 5 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити шматочком вершкового масла.
  2. Збити яйця міксером до утворення однорідної світлої маси. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати до збільшення маси в об'ємі в 3 рази (близько 5 хвилин).
  3. Поступово підмішати до яєчного крему просіяне борошно і вимішати до однорідності. Вилити тісто в заздалегідь приготовлену форму і відправити її в розігріту духовку.
  4. Випікати бісквіт для торта приблизно 40 хвилин до готовності. Потім вимкнути духовку і залишити форму всередині на 5-10 хвилин. Дістати форму і вийняти бісквіт на решітку, дати йому охолонути.
  5. Тим часом відкрити банки з консервованими персиками і злити сироп в окрему ємність. Консервовані персики порізати невеликими кубиками. Якщо ви використовуєте для приготування торта свіжі персики, їх потрібно вимити, очистити від кісточок і порізати невеликими шматочками.
  6. Близько 30 гр желатину всипати в невелику ємність, залити 150 мл соку (або персиковим сиропом), залишити на 10 хвилин. Бісквіт порізати невеликими смужками (необхідно близько 6 штук), промазати кожну варенням, дати просочитися 5-10 хвилин.
  7. Викласти смужки з варенням у форму по спіралі. Спіральне коло має вийти меншим за діаметром, ніж діаметр форми. Залити спіральний бісквіт із варенням близько 50 мл соку або сиропу.
  8. Желатин із сиропом/соком поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати. Сир з'єднати з йогуртом, вершками і збити міксером до утворення однорідної кремової маси.
  9. Не перестаючи збивати крем, всипати тонкою цівкою цукор, ванільний цукор і змішувати до однорідності. Помішуючи сирний крем вінчиком, влити сироп із желатином. За бажанням до сирного крему для торта можна додати трохи подрібнених персиків.
  10. Викласти сирний крем у форму з рулетом із бісквіта з варенням і розрівняти. Залишити персиковий торт із сиром на 40-50 хвилин у холодильнику.
  11. Через півгодини сік/сироп, що залишився, з'єднати з желатином і залишити на 10 хвилин. Поставити суміш на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення. Зняти ємність із водяної бані й залишити до повного охолодження.
  12. Вийняти форму з холодильника, викласти на торт персики і залити желатином із соком/сиропом. Торт із персиками має настоятися в холодильнику ще 4-6 годин для просочення і застигання желе.
  13. Вийняти форму, нарізати персиковий торт порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!