Торт з персиками
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта з персиками:
- 4 яйця
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
Начинка для персикового торта:
- 3 банки консервованих персиків (близько 900 гр), можна замінити свіжими персиками (близько 600-700 гр)
- 400 мл йогурту (бажано персикового)
- 300 гр сиру будь-якої жирності
- 300 мл персикового соку (можна замінити яблучним або сиропом від консервованих персиків)
- 200 мл вершків будь-якої жирності (бажано не менше 15%)
- 180 гр абрикосового варення
- 4 ст.л. цукру
- 40 гр желатину
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Приготувати бісквіт для торта з персиками. Яйця вбити в миску і залишити на 5 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити шматочком вершкового масла.
- Збити яйця міксером до утворення однорідної світлої маси. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати до збільшення маси в об'ємі в 3 рази (близько 5 хвилин).
- Поступово підмішати до яєчного крему просіяне борошно і вимішати до однорідності. Вилити тісто в заздалегідь приготовлену форму і відправити її в розігріту духовку.
- Випікати бісквіт для торта приблизно 40 хвилин до готовності. Потім вимкнути духовку і залишити форму всередині на 5-10 хвилин. Дістати форму і вийняти бісквіт на решітку, дати йому охолонути.
- Тим часом відкрити банки з консервованими персиками і злити сироп в окрему ємність. Консервовані персики порізати невеликими кубиками. Якщо ви використовуєте для приготування торта свіжі персики, їх потрібно вимити, очистити від кісточок і порізати невеликими шматочками.
- Близько 30 гр желатину всипати в невелику ємність, залити 150 мл соку (або персиковим сиропом), залишити на 10 хвилин. Бісквіт порізати невеликими смужками (необхідно близько 6 штук), промазати кожну варенням, дати просочитися 5-10 хвилин.
- Викласти смужки з варенням у форму по спіралі. Спіральне коло має вийти меншим за діаметром, ніж діаметр форми. Залити спіральний бісквіт із варенням близько 50 мл соку або сиропу.
- Желатин із сиропом/соком поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати. Сир з'єднати з йогуртом, вершками і збити міксером до утворення однорідної кремової маси.
- Не перестаючи збивати крем, всипати тонкою цівкою цукор, ванільний цукор і змішувати до однорідності. Помішуючи сирний крем вінчиком, влити сироп із желатином. За бажанням до сирного крему для торта можна додати трохи подрібнених персиків.
- Викласти сирний крем у форму з рулетом із бісквіта з варенням і розрівняти. Залишити персиковий торт із сиром на 40-50 хвилин у холодильнику.
- Через півгодини сік/сироп, що залишився, з'єднати з желатином і залишити на 10 хвилин. Поставити суміш на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення. Зняти ємність із водяної бані й залишити до повного охолодження.
- Вийняти форму з холодильника, викласти на торт персики і залити желатином із соком/сиропом. Торт із персиками має настоятися в холодильнику ще 4-6 годин для просочення і застигання желе.
- Вийняти форму, нарізати персиковий торт порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!