Секретний рецепт заварного тіста для чебуреків

Кухня
Інгредієнти:
- 400-420 гр борошна
- 200 мл води (окропу)
- 50 гр вершкового масла (можна замінити 3 ст.л. рослинної олії)
- 1 ст.л. горілки
- сіль за смаком (близько 1 ч.л.)
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито в миску разом із сіллю і розмішати. Воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Щойно вода закипить, влити в каструлю горілку, додати олію і розмішати.
- Зменшити вогонь до мінімуму і поступово ввести борошняну суміш. Відразу після цього зняти каструлю з вогню і вимішувати заварне тісто до однорідності. Залишити тісто на 10-15 хвилин остигати.
- Потім вимісити його руками протягом хвилини. Знову залишити заварне тісто для чебуреків на 10-15 хвилин. Тим часом можна приготувати будь-яку начинку для чебуреків. отримує
- Розтягнути тісто в джгут і нарізати рівними шматочками. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 12-15 чебуреків. Кожен шматок заварного тіста розкачати в коло близько 10 см діаметром, викласти в центр однієї половини кола 2 ст.л. начинки.
- Накрити начинку вільним тістом, з'єднати і притиснути краї. У сковороді або каструлі з товстим дном розігріти 150 мл олії. Смажити чебуреки із заварного тіста приблизно 1 хвилину з кожного боку до золотистої скоринки.
- Вийняти готові чебуреки на паперовий рушник і дати вбратися зайвій олії. Чебуреки на заварному місці готові, подавати їх до столу гарячими. Смачного!
Заварне тісто - це варіація класичного тіста для чебуреків, яка робить їх особливо хрусткими та соковитими. Вода з горілкою та вершкове масло додають неповторного смаку, а розкачування тіста в джгут дає змогу зручно розкрити начинку всередині. Це страва, яку можна смажити на великому заході або просто насолоджуватися її смаком у родинному колі. Спробуйте приготувати чебуреки із заварним тістом і насолоджуйтеся бездоганним смаком кожного ковтка!