Пироги з повидлом у печі
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для пиріжків із повидлом:
- 800 гр борошна
- 400 гр сметани будь-якої жирності
- 3 яйця (+ яйце для змащення)
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. молока
- 11 гр сухих дріжджів
Начинка для пиріжків:
- 300 гр будь-якого повидла на ваш смак
- 20 гр вершкового масла (для змащення готових пиріжків)
Рецепт приготування страви:
- Воду (80 мл) підігріти до теплої температури (близько 35С), додати дріжджі, цукор і ретельно розмішати до їх повного розчинення. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплі. Яйця та сметану залишити на 10 хвилин у теплі.
- Яйця вбити в окрему миску і збити вінчиком або міксером до утворення світлої однорідної маси. Не перестаючи збивати яєчну масу, додати сметану і змішувати до однорідного кольору.
- З'єднати у великій мисці дріжджову суміш і сметанно-яєчну, перемішати. Борошно двічі просіяти через сито і поступово ввести до рідкої маси. Вимісити руками тісто до однорідності. Накрити миску з тістом легким рушником і залишити в теплому місці.
- Дріжджове тісто для духових пиріжків із повидлом має настоятися близько 1 години в теплі. Потім розділити все тісто на невеликі шматки, скачати з них кульки і залишити їх у теплому місці на 10-15 хвилин. Повидло залишити на цей же час у кімнатній температурі (щоб воно не було холодним).
- Кожну кульку тіста прим'яти і зробити з неї коло близько 1-1,5 см завтовшки. Викласти в центр кожного кола трохи повидла, з'єднати і защипати краї тіста. Деко змастити олією або застелити пергаментним папером, викласти на нього пиріжки.
- Розігріти духовку до 200С, а дріжджові пиріжки з повидлом залишити на цей час у теплі (близько 15 хвилин). Яйце збити в невеликій ємності з ложкою молока, змастити отриманою сумішшю поверхню пиріжків і відправити їх у розігріту духову шафу.
- Готувати пиріжки з повидлом у духовці до рум'яності приблизно 20 хвилин. Вийняти деко, змастити поверхню пиріжків вершковим маслом (не обов'язково) і залишити їх застигати на кілька хвилин.
- Духові пиріжки з повидлом особливо смачні з молоком, можна подавати і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цей рецепт також можна зручно змінювати залежно від ваших уподобань. Якщо ви бажаєте, можна додати в тісто цукровий корж, цим надаючи пирогам приємної хрусткості. Також можна експериментувати з додаванням розпушувачів, таких як сода або порошок для випікання, для отримання більш пухкого і легкого тіста.