Смажені пиріжки з повидлом

Смажені пиріжки з повидлом
4.6
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для смажених пиріжків:

  • 600 гр борошна
  • 0,5 л чистої води
  • 50 гр свіжих дріжджів
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі

Начинка для пиріжків:

  • 0,5 кг будь-якого повидла

Рецепт приготування страви:

  1. Половину води підігріти до теплої температури (близько 35С), розчинити в ній дріжджі з цукром. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці до появи пінної "шапочки". Через зазначений час додати до теплої води олію і розмішати.
  2. Борошно просіяти разом із сіллю через сито і розмішати. Воду, що залишилася, поставити на вогонь і довести до кипіння. Підмішати до просіяного борошна дріжджову рідину і гарненько вимішати ложкою.
  3. Щойно вода закипить, зняти її з вогню і влити в тісто, безперервно помішуючи його ложкою. Коли тісто почне остигати, вимісити його руками, за необхідності додати ще трохи борошна.
  4. Розділити тісто на 26-28 рівних шматочків і скачати з них кульки, викласти на присипану борошном поверхню. Залишити тісто для пиріжків із повидлом у теплому місці на 20-30 хвилин.
  5. У каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку влити близько 200 мл олії і поставити на вогонь. Кожну кульку розкачати вколо товщиною 1-2 см, покласти в центр трохи повидла. З'єднати і защипати краї тіста, приплюснути пиріжок і надати йому овальної форми.
  6. Викласти пиріжки з повидлом на пательню й обсмажити їх до золотистої скоринки протягом 2-3 хвилин. Потім обсмажити пиріжки з іншого боку до рум'яності й перекласти на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.
  7. Смажені пиріжки з повидлом готові, можна подавати їх до столу. Приємного чаювання!

Повидло можна замінити іншою начинкою, такою як варене м'ясо або сир.

Подавайте смажені пиріжки з повидлом зі сметаною або глазур'ю з цукру.

Експериментуйте з формою та розміром пиріжків, створюйте власні унікальні варіації цього класичного десерту.