Смажені пиріжки з повидлом
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для смажених пиріжків:
- 600 гр борошна
- 0,5 л чистої води
- 50 гр свіжих дріжджів
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
Начинка для пиріжків:
- 0,5 кг будь-якого повидла
Рецепт приготування страви:
- Половину води підігріти до теплої температури (близько 35С), розчинити в ній дріжджі з цукром. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці до появи пінної "шапочки". Через зазначений час додати до теплої води олію і розмішати.
- Борошно просіяти разом із сіллю через сито і розмішати. Воду, що залишилася, поставити на вогонь і довести до кипіння. Підмішати до просіяного борошна дріжджову рідину і гарненько вимішати ложкою.
- Щойно вода закипить, зняти її з вогню і влити в тісто, безперервно помішуючи його ложкою. Коли тісто почне остигати, вимісити його руками, за необхідності додати ще трохи борошна.
- Розділити тісто на 26-28 рівних шматочків і скачати з них кульки, викласти на присипану борошном поверхню. Залишити тісто для пиріжків із повидлом у теплому місці на 20-30 хвилин.
- У каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку влити близько 200 мл олії і поставити на вогонь. Кожну кульку розкачати вколо товщиною 1-2 см, покласти в центр трохи повидла. З'єднати і защипати краї тіста, приплюснути пиріжок і надати йому овальної форми.
- Викласти пиріжки з повидлом на пательню й обсмажити їх до золотистої скоринки протягом 2-3 хвилин. Потім обсмажити пиріжки з іншого боку до рум'яності й перекласти на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.
- Смажені пиріжки з повидлом готові, можна подавати їх до столу. Приємного чаювання!
Повидло можна замінити іншою начинкою, такою як варене м'ясо або сир.
Подавайте смажені пиріжки з повидлом зі сметаною або глазур'ю з цукру.
Експериментуйте з формою та розміром пиріжків, створюйте власні унікальні варіації цього класичного десерту.