Тісто для чебуреків на воді в домашніх умовах

Тісто для чебуреків на воді в домашніх умовах
3.8
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г
  • вода – 1,5 склянки
  • мінеральна вода сильногазована – 350 мл
  • цукор – 0,5 ч.л.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • сіль – за смаком

Рецепт приготування:

Відмінність цього тіста від інших полягає у тому, що воно готується на воді, завдяки чому виходить особливо тонке і хрустке. Приготування відбувається швидко та просто.

  1. За допомогою міксера збийте яйце з додаванням щіпки солі.
  2. Не перестаючи збивати, вливайте тонким струмочком попередньо охолоджену мінеральну воду.
  3. Додайте у суміш оливкову олію та продовжуйте збивати до отримання білої маси.
  4. Просійте борошно через сито у окрему ємність.
  5. В середині зробіть заглиблення та повільно вливайте отриману яєчну суміш.
  6. Починайте замішувати тісто. Спочатку це можна робити виделкою, а потім приступити до замішування руками.
  7. Продовжуйте вимішувати до тих пір, поки тісто не стане еластичним і не перестане липнути до рук.
  8. Готовий напівфабрикат покладіть у поліетиленовий пакет та на одну годину помістіть у холодильник, щоб він відпочив.
  9. Після цього можна приступати до приготування чебуреків.

Тісто має бути добре вимішаним, щоб готові чебуреки вийшли смачними і хрусткими.

Додаткова порада:

Для надання особливої ароматності та смаку, ви можете додати до тіста трохи свіжих трав, таких як петрушка або кінза, або невелику кількість спецій, таких як чорний перець або паприка. Це надасть чебурекам унікальний характер та зробить їх ще більш неповторними!