Печиво "Ріголетто" в домашніх умовах

Печиво "Ріголетто" в домашніх умовах
4.6
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г
  • цукор – 200 г
  • вершкове масло – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • розпушувач – 10 г
  • цукрова пудра – 2 ст. л.
  • ванільний цукор – 1 упаковка

Для начинки:

  • молоко – 2 ст. л.
  • абрикосовий джем – 5 ст. л.
  • цукор – 70 г
  • грецькі горіхи – 100 г

Рецепт приготування:

Приготування печива за цим рецептом не вимагає особливих кулінарних навичок. Головне - заздалегідь запастися усіма необхідними компонентами.

  1. Збиваємо яйця з додаванням щіпки солі, додаємо розм'якшене вершкове масло.
  2. Не перестаючи збивати, додаємо ванільний цукор, розпушувач та просіяне борошно.
  3. Починаємо замішувати тісто, в результаті воно повинно стати досить м'яким та еластичним. Ставимо на 30 хвилин у холодильник.
  4. Змішуємо горіхи з цукром і подрібнюємо до стану крихти за допомогою кавомолки.
  5. Розкачуємо тісто та за допомогою круглих формочок для печива різного розміру вирізаємо коржики.
  6. Викладаємо кожен коржик на лист, змащений вершковим маслом. Зверху розкладаємо по одній чайній ложці абрикосового джему.
  7. Закриваємо другою половинкою тіста меншого розміру, злегка придавлюємо пальцями.
  8. Випікаємо печиво в духовці до готовності, посипаємо цукровою пудрою та подаємо до столу.

Доповнення:

Використовуйте цей рецепт як полотно для кулінарних експериментів! Замініть абрикосовий джем на ваш улюблений смак - від ягідного варення до шоколадних паст. Або ж додайте прянощів, таких як кориця чи імбир, для зимового аромату. Грайте з текстурами, додаючи різні види горіхів чи навіть шматочки шоколаду для більшої насолоди.