Печиво "Ріголетто" в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- борошно – 400 г
- цукор – 200 г
- вершкове масло – 150 г
- яйця – 2 шт.
- розпушувач – 10 г
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- ванільний цукор – 1 упаковка
Для начинки:
- молоко – 2 ст. л.
- абрикосовий джем – 5 ст. л.
- цукор – 70 г
- грецькі горіхи – 100 г
Рецепт приготування:
Приготування печива за цим рецептом не вимагає особливих кулінарних навичок. Головне - заздалегідь запастися усіма необхідними компонентами.
- Збиваємо яйця з додаванням щіпки солі, додаємо розм'якшене вершкове масло.
- Не перестаючи збивати, додаємо ванільний цукор, розпушувач та просіяне борошно.
- Починаємо замішувати тісто, в результаті воно повинно стати досить м'яким та еластичним. Ставимо на 30 хвилин у холодильник.
- Змішуємо горіхи з цукром і подрібнюємо до стану крихти за допомогою кавомолки.
- Розкачуємо тісто та за допомогою круглих формочок для печива різного розміру вирізаємо коржики.
- Викладаємо кожен коржик на лист, змащений вершковим маслом. Зверху розкладаємо по одній чайній ложці абрикосового джему.
- Закриваємо другою половинкою тіста меншого розміру, злегка придавлюємо пальцями.
- Випікаємо печиво в духовці до готовності, посипаємо цукровою пудрою та подаємо до столу.
Доповнення:
Використовуйте цей рецепт як полотно для кулінарних експериментів! Замініть абрикосовий джем на ваш улюблений смак - від ягідного варення до шоколадних паст. Або ж додайте прянощів, таких як кориця чи імбир, для зимового аромату. Грайте з текстурами, додаючи різні види горіхів чи навіть шматочки шоколаду для більшої насолоди.