Рулет з мигдальною начинкою

Рулет з мигдальною начинкою
4.7
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • мигдалеве борошно – 120 г
  • яйця – 5 шт.
  • мигдалеві пластівці – 20 г
  • цукрова пудра – 200 г
  • мигдалева есенція – ¼ ч.л.
  • борошно – 40 г
  • натуральний йогурт – 200 г
  • вершки – 170 г
  • будь-які фрукти або ягоди на вибір

Рецепт приготування:

Цей вид рулета з бісквітного тіста має особливий смак обсмаженого мигдалю. Готову випічку наверняка оцінять і дорослі, і діти.

  1. Беремо 125 г цукрової пудри та збиваємо зі свіжими жовтками до утворення кремоподібної маси.
  2. Маленькими порціями починаємо додавати мигдалеве борошно, есенцію та звичайне пшеничне борошно. Всі інгредієнти перемішуємо силіконовою лопаткою.
  3. Беремо окрему чисту ємність, викладаємо білки і 25 грамів цукрової пудри. Все збиваємо міксером до утворення пишної маси.
  4. В мигдалеву суміш поступово додаємо збиті білки і продовжуємо обережно мішати до однорідного стану.
  5. Форму змащуємо маслом і присипаємо мигдалевою стружкою. Виливаємо бісквітне тісто і рівномірно розподіляємо по формі.
  6. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
  7. Готовий бісквітний корж зверху накриваємо пергаментним папером і чекаємо до повного охолодження.
  8. Вершки охолоджуємо і збиваємо до пишності з додаванням цукрової пудри. Додаємо натуральний йогурт без домішків, перемішуємо до утворення однорідної суміші.
  9. Змащуємо остиглий бісквітний корж готовим кремом, а зверху викладаємо рівномірно порізані часточками фрукти або ягоди.
  10. Корж разом з начинкою обережно скручуємо в акуратний рулет, і на цілу ніч ставимо в холодильник, щоб десерт добре просочився.

Як начинку можна використовувати будь-які свіжі фрукти або ягоди.

Додаткові поради:

  • Щоб рулет був особливо ароматним, спробуйте додати в тісто трохи ванільного екстракту або цедру цитрусових.
  • Для декору використовуйте не тільки фрукти та ягоди, а й мигдалеві пластівці, цукрову пудру, або навіть тонкий шар шоколаду.
  • Сервіруйте рулет зі свіжими м'ятними листочками або кулькою ванільного морозива для додаткового смакового контрасту.