Відкритий пиріг з яблуками із пісочного тіста

Відкритий пиріг з яблуками із пісочного тіста
4.4
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г
  • яблука – 5 шт.
  • цукор – 10 ст.л.
  • масло вершкове – 200 г
  • сіль – 1 щіпка
  • вода фільтрована – 3 ст.л.

Рецепт приготування:

Існує безліч різних видів яблучних пирогів, але саме цей рецепт приємно здивує вас ніжним тістом і незвичайним смаком яблук у карамелі.

  1. Просіюємо борошно у глибоку ємність, додаємо 100 г попередньо охолодженого у холодильнику вершкового масла. Для зручності охолоджений продукт можна попередньо нарізати кубиками.
  2. Змішуємо з щіпкою солі та трьома ложками цукру.
  3. Усі ці інгредієнти ретельно змішуємо руками до утворення дрібної крихти.
  4. Додаємо до тіста три столові ложки дуже холодної води, та нарешті замішуємо тісто. Готовий, не липкий до рук продукт, викладаємо у пакет та на 30 хвилин ховаємо у холодильник.
  5. Очищаємо яблука від твердих серцевин з насінням та нарізаємо невеликими часточками. За бажанням з фруктів можна зняти шкірку.
  6. У сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла. Викладаємо яблука та посипаємо рештою цукру.
  7. На сильному вогні продовжуємо смажити яблука протягом 12 хвилин. Після отримання рум'яної скоринки фрукти можна зняти з вогню.
  8. Форму змащуємо вершковим маслом. Рівномірно розподіляємо по дну тісто, формуємо невеликі бортики.
  9. Викладаємо підготовлені яблука та зверху поливаємо утвореним соком. Ставимо пиріг у духовку та запікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах.

Для того, щоб готове пісочне тісто вийшло більш ніжним на смак, у процесі приготування можна додати до нього трохи розпушувача.

Додаткові поради:

  • Щоб яблука були особливо соковитими та ароматними, вибирайте сорти з вираженим смаком, наприклад, Гренні Сміт або Джонатан.
  • Спробуйте додати до тіста трохи ванільного цукру або кориці для додаткового аромату.
  • Щоб пиріг був особливо красивим, викладіть яблучні часточки у вигляді спіралі або іншого візерунка перед тим, як відправити його випікатися.
  • Подавайте пиріг теплим з кулькою ванільного морозива або збитими вершками для ідеального завершення осіннього обіду.