Торт "Ведмедик на півночі"

Торт "Ведмедик на півночі"
4.7
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г сметани 20%
  • близько 400 г борошна
  • 400 г цукру
  • 100 г арахісу (можна замінити будь-якими горіхами)
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. какао-порошку (з гіркою)
  • 10 г ванільного цукру
  • 0,5 ч. л. соди

Рецепт приготування:

  1. Приблизно 200 г сметани змішати з содою і залишити на 10-15 хвилин. У окрему миску насипати 200 г цукру, додати розтоплене гаряче масло та перемішати.
  2. Додати до цукру з маслом сметану, перемішати до майже повного розчинення крихти цукру. Додати до сметанної маси трохи більше половини борошна, просіяного через сито.
  3. Розділити тісто на дві рівні частини, до однієї з них додати какао-порошок. Поступово вводити залишок борошна в обидві частини тіста, поки тісто стане м'яким, але не липким до рук.
  4. Розділити кожну половину тіста на три рівні шматочки. Розкатати з одного шматочка тонкий круглий корж, рівномірно розподілити його по дну форми для випічки (попередньо змащеної рослинною олією), проколоти виделкою і поставити в попередньо розігріту до 200°C духовку.
  5. Випікати корж до готовності приблизно 7-8 хвилин. Відразу після випічки обрізати зайві краї гострим ножем (для зручності накрийте корж зверху круглою великою тарілкою потрібного діаметра). Таким чином зробити ще 5 коржів.
  6. В кінці поставити обрізки в духовку та вимкнути вогонь. Залишити їх там на 10-15 хвилин, щоб "підсушилися". Тим часом посмажити арахіс на сухій сковороді, постійно помішуючи лопаткою, до появи легкого золотистого кольору і приємного аромату.
  7. Обсмажений арахіс охолодити, очистити від шкаралупи і нарізати на дрібні шматочки. Збити легко міксером сметану для крему (400 г), додати цукор, що залишився, ванільний цукор та збити до повного розчинення.
  8. Покласти на тарілку світлий корж, намазати його кремом і рівномірно посипати горішками. Покрити кремом шоколадний корж, намазати кремом і посипати горішками. Таким чином скласти весь торт з решти коржів та крему (верхній повинен бути шоколадний бісквіт).
  9. Обмазати боки торта масляним (або сметанним) кремом, обсипати подрібненими обрізками від коржів торта, прикрасити горішками та поставити на ніч в холодильник для просочення. Після просочення можна прикрасити та подавати торт "Ведмедик на півночі" до столу. Приємного чаювання!

Цікаві факти:

  • Торт "Ведмедик на півночі" отримав свою назву через ніжну текстуру з шарів бісквіта та ароматного крему, яка нагадує про м'якого та пухнастого мишку.
  • Арахіс, використований у цьому рецепті, збагачує смак торта своєю хрусткою текстурою і додатковими нотками смаженого аромату.
  • Цей торт стане відмінним додатком до чаю або кави, ідеальним варіантом для святкування спеціальних подій та радуватиме вашіх близьких та друзів.