Торт "Ведмедик на півночі"
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г сметани 20%
- близько 400 г борошна
- 400 г цукру
- 100 г арахісу (можна замінити будь-якими горіхами)
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. какао-порошку (з гіркою)
- 10 г ванільного цукру
- 0,5 ч. л. соди
Рецепт приготування:
- Приблизно 200 г сметани змішати з содою і залишити на 10-15 хвилин. У окрему миску насипати 200 г цукру, додати розтоплене гаряче масло та перемішати.
- Додати до цукру з маслом сметану, перемішати до майже повного розчинення крихти цукру. Додати до сметанної маси трохи більше половини борошна, просіяного через сито.
- Розділити тісто на дві рівні частини, до однієї з них додати какао-порошок. Поступово вводити залишок борошна в обидві частини тіста, поки тісто стане м'яким, але не липким до рук.
- Розділити кожну половину тіста на три рівні шматочки. Розкатати з одного шматочка тонкий круглий корж, рівномірно розподілити його по дну форми для випічки (попередньо змащеної рослинною олією), проколоти виделкою і поставити в попередньо розігріту до 200°C духовку.
- Випікати корж до готовності приблизно 7-8 хвилин. Відразу після випічки обрізати зайві краї гострим ножем (для зручності накрийте корж зверху круглою великою тарілкою потрібного діаметра). Таким чином зробити ще 5 коржів.
- В кінці поставити обрізки в духовку та вимкнути вогонь. Залишити їх там на 10-15 хвилин, щоб "підсушилися". Тим часом посмажити арахіс на сухій сковороді, постійно помішуючи лопаткою, до появи легкого золотистого кольору і приємного аромату.
- Обсмажений арахіс охолодити, очистити від шкаралупи і нарізати на дрібні шматочки. Збити легко міксером сметану для крему (400 г), додати цукор, що залишився, ванільний цукор та збити до повного розчинення.
- Покласти на тарілку світлий корж, намазати його кремом і рівномірно посипати горішками. Покрити кремом шоколадний корж, намазати кремом і посипати горішками. Таким чином скласти весь торт з решти коржів та крему (верхній повинен бути шоколадний бісквіт).
- Обмазати боки торта масляним (або сметанним) кремом, обсипати подрібненими обрізками від коржів торта, прикрасити горішками та поставити на ніч в холодильник для просочення. Після просочення можна прикрасити та подавати торт "Ведмедик на півночі" до столу. Приємного чаювання!
Цікаві факти:
- Торт "Ведмедик на півночі" отримав свою назву через ніжну текстуру з шарів бісквіта та ароматного крему, яка нагадує про м'якого та пухнастого мишку.
- Арахіс, використований у цьому рецепті, збагачує смак торта своєю хрусткою текстурою і додатковими нотками смаженого аромату.
- Цей торт стане відмінним додатком до чаю або кави, ідеальним варіантом для святкування спеціальних подій та радуватиме вашіх близьких та друзів.