Торт із крекерів та сметани.
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л сметани 15%
- 600 г крекерів (не солоного, можна з маком)
- 400 г цукру
- 120 мл чистої води
- 25 г желатину
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Желатин залити холодною водою, розмішати та залишити на 10-15 хвилин. Крекери руками подрібнити на невеликі шматочки.
- Коли желатин набухне, поставити його в посудину на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення желатинової крихти. Не доводити суміш до кипіння, щоб желатин не втратив свої властивості.
- Зняти посудину з водяної бані і залишити до повного охолодження. Змішати сметану з цукром та ванільним цукром, збити міксером на середній швидкості до повного розчинення цукру.
- Змішати сметанний крем з желатином, потім додати крекери і перемішати. Перекласти все у форму для випічки, попередньо застеливши її харчовою плівкою.
- Зверху накрити майбутній торт харчовою плівкою або плоскою тарілкою та поставити на кілька годин у холодильник, щоб крем застиг. Вийняти торт з холодильника, обережно перевернути його на тарілку та зняти зверху плівку.
- Обсипати торт какао-порошком, натертим шоколадом або прикрасити свіжими фруктами. Порізати готовий сметанний торт з крекерами на порційні шматочки та подавати до столу. Смачного чаювання!
Цікавий факт:
Сметана, що використовується у цьому рецепті, містить багато корисних жирних кислот, вітамінів та мінералів. Вона сприяє зміцненню кісток, поліпшенню зору та збереженню молодості шкіри. Спробуйте додати різні фрукти або горішки до крему, щоб змінити смак торту за своїм смаком!