Кокосовий кекс з бананом
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 200 г цукру
- 2 банани
- 2 яйця
- 120 г сметани
- 100 мл рослинної олії
- 50 г кокосової стружки
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1/5 ч.л. ваніліну
Рецепт приготування:
- Просійте борошно разом з розпушувачем та ваніліном, потім ретельно перемішайте. Додайте цукор з кокосовою стружкою та ще перемішайте ложкою.
- Очистіть банани від шкірки та розітріть їх виделкою або качалкою до консистенції пюре. Можна також збити банани блендером.
- Розбийте яйця у миску та збийте їх віночком, додайте сметану й добре перемішайте. Не перестаючи збивати яєчно-сметанову масу віночком, тонким струмком доливайте рослинну олію.
- Змішайте бананове пюре з яєчно-сметанною масою. Поєднайте отриману суміш з борошняною сумішшю й вимішайте віночком до однорідності.
- Змастіть форму для випічки кексу вершковим маслом і посипте її борошном або просто викладіть пекарський папір. Розігрійте духовку до 180/200°C.
- Перекладіть бананове тісто в підготовлену форму для випічки і поставте в нагріту духовку. Пекти кокосово-банановий кекс потрібно при вказаній температурі протягом близько години.
- Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште до повного охолодження. Охолоджений кокосовий кекс з бананом прикрасьте на свій смак та подавайте з чаєм, кавою або молоком. Смачного!
Цей кекс - ідеальний варіант для солодкого перекусу, сніданку або навіть святкового десерту. Він має неперевершений аромат кокосу, а банани додають йому соковитості та приємної нотки солодкості. Крім того, цей рецепт дуже простий у приготуванні і не вимагає складних інгредієнтів. Ви можете експериментувати з прикрасою кексу, додавати свіжі фрукти, глазур або шматочки шоколаду. Будьте творчими і насолоджуйтесь цим неперевершеним смаком!