Торт у вигляді мавпи "Символ року 2016"

Торт у вигляді мавпи "Символ року 2016"
4.1
(10)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 180 г цукру
  • 90 г борошна
  • 2 ст.л. какао-порошку

Декорування торта у вигляді мавпочки:

  • 0,5 кг молочного або темного шоколаду
  • 150 г марципану (домашнього або купленого)
  • 100 мл вершків (30-35% жирності)
  • 20 мл води

Рецепт приготування:

  1. Вбийте яйця в миску і залиште на 15-20 хвилин. Збийте їх міксером до пишності, потім поступово додайте цукор тонким струмочком. Збивайте яйцевий крем приблизно 7 хвилин на високій швидкості, доки не отримаєте пишну світлу масу.
  2. Поступово додавайте до яйцевого крему просіяне борошно і какао-порошок, продовжуючи збивати. Перемішуйте дерев'яною лопаткою до однорідності, а потім перенесіть тісто в підготовлену форму для випічки (змастіть її вершковим маслом і присипте манкою або вкрийте пекарським папером).
  3. Випікайте шоколадний бісквіт протягом приблизно 40 хвилин при температурі 180°C. Вийміть форму з духовки, накрийте її легким рушником і залиште до повного охолодження.
  4. Вийміть бісквіт з форми, зріжте боки, щоб отримати рівний круг. Розбийте зайвий бісквіт на крихти, змочіть його водою і з них склейте "вушка" для мордочки мавпочки.
  5. Розкатайте марципан у тонкий шар товщиною близько 5 мм і виріжте з нього контури мавпячої мордочки, а також частини для вушок.
  6. Розподіліть шоколад на дві рівні частини. Дрібно поріжте половину шоколаду, змішайте з вершками і поставте посудину на водяну баню. Нагрівайте шоколад з вершками, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
  7. Змастіть отриманим кремом бока і верх бісквіта, окремо змастіть ним "вушка" з розбитого бісквіта. Дрібно наріжте залишений шоколад, поставте його на водяну баню і нагрівайте, помішуючи, до повного розтоплення.
  8. Покрийте весь торт розтопленим шоколадом, одразу прикладіть "вушка" до боків і притисніть до них невеликі кола марципану. На верх торта покладіть марципанову мордочку мавпочки, злегка притисніть її і намалюйте очі та рот залишеним розтопленим шоколадом.
  9. Залиште готовий торт у вигляді мавпочки принаймні на 1,5-2 години для насичення і застигання в холодильнику. За 15 хвилин до подачі вийміть його з холодильника і дайте трохи стояти при кімнатній температурі. Смачного чаювання!

Цікавий факт:

Мавпяча мордочка в цьому торті стане чудовим декором на новорічному столі або на дитячому святі. Приготуйте його разом зі своїми близькими і порадуйте усіх своїх гостей особливим десертом, який точно запам'ятається!