Торт у вигляді мавпи "Символ року 2016"
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 180 г цукру
- 90 г борошна
- 2 ст.л. какао-порошку
Декорування торта у вигляді мавпочки:
- 0,5 кг молочного або темного шоколаду
- 150 г марципану (домашнього або купленого)
- 100 мл вершків (30-35% жирності)
- 20 мл води
Рецепт приготування:
- Вбийте яйця в миску і залиште на 15-20 хвилин. Збийте їх міксером до пишності, потім поступово додайте цукор тонким струмочком. Збивайте яйцевий крем приблизно 7 хвилин на високій швидкості, доки не отримаєте пишну світлу масу.
- Поступово додавайте до яйцевого крему просіяне борошно і какао-порошок, продовжуючи збивати. Перемішуйте дерев'яною лопаткою до однорідності, а потім перенесіть тісто в підготовлену форму для випічки (змастіть її вершковим маслом і присипте манкою або вкрийте пекарським папером).
- Випікайте шоколадний бісквіт протягом приблизно 40 хвилин при температурі 180°C. Вийміть форму з духовки, накрийте її легким рушником і залиште до повного охолодження.
- Вийміть бісквіт з форми, зріжте боки, щоб отримати рівний круг. Розбийте зайвий бісквіт на крихти, змочіть його водою і з них склейте "вушка" для мордочки мавпочки.
- Розкатайте марципан у тонкий шар товщиною близько 5 мм і виріжте з нього контури мавпячої мордочки, а також частини для вушок.
- Розподіліть шоколад на дві рівні частини. Дрібно поріжте половину шоколаду, змішайте з вершками і поставте посудину на водяну баню. Нагрівайте шоколад з вершками, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
- Змастіть отриманим кремом бока і верх бісквіта, окремо змастіть ним "вушка" з розбитого бісквіта. Дрібно наріжте залишений шоколад, поставте його на водяну баню і нагрівайте, помішуючи, до повного розтоплення.
- Покрийте весь торт розтопленим шоколадом, одразу прикладіть "вушка" до боків і притисніть до них невеликі кола марципану. На верх торта покладіть марципанову мордочку мавпочки, злегка притисніть її і намалюйте очі та рот залишеним розтопленим шоколадом.
- Залиште готовий торт у вигляді мавпочки принаймні на 1,5-2 години для насичення і застигання в холодильнику. За 15 хвилин до подачі вийміть його з холодильника і дайте трохи стояти при кімнатній температурі. Смачного чаювання!
Цікавий факт:
Мавпяча мордочка в цьому торті стане чудовим декором на новорічному столі або на дитячому святі. Приготуйте його разом зі своїми близькими і порадуйте усіх своїх гостей особливим десертом, який точно запам'ятається!